Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Med en kaffekopp…

… och en tacos i magen, (rester från förra middagen) känns det som den här dagen utvecklar sig ganska bra också. Den infernaliska huvudvärken som har plågat mig de senaste dagarna är på väg att släppa, känns det som, och ruggugglan börjar sakta men säkert känna att livsandarna återvänder.

Småjobb och sånt där som inte syns så väl men som ändå behöver göras och som märks om man inte gör det går sakta men säkert framåt i vårt nya boeende. Kablar till teknikprylarna göms bakom inköpta lister och det blir hur snyggt som helst. Men det förhindrar också ruggugglans plötsliga ingivelser att flytta möbler runt lägenheten då och då. Nu sitter allt fast där det sitter så att få maken att gå med på ommöblering nu torde bli ganska svårt. Nåja … det finns andra sätt att förnya sig. Byta kuddar och gardiner och skaffa nya blommor tex … kanske mera kostsamt ekonomiskt men enligt ledande interiördesigners lika effektivt, sägs det. Men det dröjjer nog ett tag innan sådana lustar faller på nu, så jag hinner nog spara en slant tills dess.

Maken har fått låna inspelningen av  "Nybyggarland"  med Herman Grönlund, hans dotter och andra Vilhelminabor. Det har vi roat oss med att titta på de senaste kvällarna. Det mina vänner, är rena rama action. Dom faller ner i vilda forsar, förösker elda upp varandra, trampas ner i blötmyra , rasar utför fjältoppar, stölder, skjuter på varandra och slåss med vapen och tillhyggen och jag tror dom gör sina egna stunts också…  och sen är det kärlek, omtanke om sina medmänniskor, överlevnad, triangeldraman, svartsjuka, hämndbegär och hat. Dessutom fantastiska naturvyer…Tänk om man kunde sända detta som repris på TV…

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.