Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Varje år … samma sak…!

… Advent… pyntande i alla fönster och vrår … Alla tomtar ska fram och juliga ljusstakar ska lysa upp i fönstren …Ljusslingor ska lysa upp våra uterum….och visst blir det fint !Jättefint!

Samma fenomen uppträder varje år… grejjerna som ska pyntas med … Var finns dom ??? Man får leta som en förtappad letar sin själ, men ingenstans står dessa pynt och piff att finna…. Jag talar om adventsljusstaken … den där som man varje söndag tänder ett ljus i…för advent  ……

I fjol köpte jag en ny adventstake därför att min gamla behagade lysa med sin totala frånvaro …. i år kom den fram igen… mitt loppisfynd (se bild )… 10 kronor på en loppis i Sollefteå. Glädjen är stor ! Den nya adventstaken som jag köpte ifjol lyser i år med sin frånvaro… och nu får den vara…jag orkar inte leta mera … Man skulle kunna skylla på höstens flytt det försvinner alltid grejjer när man flyttar, men när det gäller fenomenet "försvunna adventsljusstakar",  så inträffar det även under de år då ruggugglan inte har flyttat nånstans. Som en återkommande tradition även det. Hmmmm…!

… och ve dessa billiga elljusstakar som man narras att köpa därför att man måste ju ha pengar till julklapparna … nästa är får man slänga dom till återvinning för då har dom pajjat… Fjolårets inköp höll över första advent men idag slockande den och går inte att får igång (= glapp i innandömet) En vanlig företeelse …suck … NU köper jag en elljusstake som håller ett tag… *flin* och det blir "billiga julklappar" i år istället…*flin*

En annan sak som är borta och det är ännu sorgligare… mina julgardiner… dom där med tomtar som jag har ärvt av min lilla mamsi som hängde i köket på "Ranchen" under min uppväxt… Suck !…Dom var gamla, slitna och det är nog bara jag som tyckte att dom var fina,… (men dom påminde om den tiden när man hade hela livet framför för sig , en värld att erövra och … man var oövervinnerlig) ….

Nu blir det till att inhandla nya tomtegardiner … och man ska ju aldrig säga aldrig men jag kommer aldrig att hitta lika "fina tomtar" igen … Jag tror inte det det ! Men det är väl dags att "släppa och gå vidare" … Jag har ju fortfarande rumsgardinerna från ranchen att hålla fast vid *flin*… Visserligen har lilla mams "tagit tillbaka" dom nu, till sin nya lägenhet, men jag vet ju var dom är och när hon tröttnar på dom så är jag ganska säker på, att det är ingen annan än jag som vill ha dom, så då får jag tillbaka dom..

I övrigt är vi en dag närmare nu …

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.