Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Vintern…

….börjar sakta men säkert släppa sitt grepp om oss och vårsolen kikar fram bakom molntäcket och värmer våra frusna själar.
Det har varit riktig varmt några dagar och genast kryper ruggugglan fram från sitt ide och ruggar på balkongen med kaffe och en bok eller stickning.

Jag har haft en riktig skitvinter, på ren svenska, med nytillkomna krämpor och värsta tokvärken. Kylan drar i lederna ordentligt och man blir stel och orörlig…. Följetongen med läkarbesök och olika undersökningar pga av de ”nya” krämporna, är lång och jag befinner mig fortfarande under utredning… Jag hade hoppats att jag den här gången skulle ha drabbats av något som man kan räkna som botbart , men det ser ut som jag befinner mig i en försämringsfas och att jag helt enkelt får lära mig att leva med det också.

Som en följd av detta har jag tvingats avtacka mig det förtroendeuppdrag som jag hade som ledamot i Socialnämnden. … Ta ett steg tillbaka och börja om från början med att bygga upp nån slags grund att stå på, utifrån den plats jag befinner mig idag. Jag hoppas kunna vara med som ersättare, så att jag fortsättningsvis kan hålla mig uppdaterad på frågorna, men vi får se hur det går…

Just nu befinner jag mig i en slags sorg/ depressionsfas över sakernas utveckling och det händer inte så mycket förutom att jag försöker med hjälp av en ny medicin återhämta mig. Det är lite exprimentartat. Doktorn sa att han var ”försiktigt optimistisk” , vilket betyder ” …ha inga större förhoppningar lilla vän …”, men så långt så verkar det som om det hjälper något, och man får ju vara glad för det lilla…. Det hjälper mig att inhämta krafter för att kämpa mot resten…. Det tar väl ett tag men jag har nog snart hittat nya sätt att hantera min hälsa….

Våren är på väg …med våren kommer värmen och med värmen kommer även sommaren och då brukar ruggugglan återhämta sig och bygga upp inför nästa vinter….

Det är väl bara att konstatera, fast man stretar emot i det längsta …..Man är inte 20 år längre!!!
Om ni frågar mig så tycker jag att det suger!

2 kommentarer

  1. AC

    Hej!
    Fy så jobbigt det låter 🙁 Hoppas att du får lite lindring iaf! Det är jobbigt när man vet att det inte finns så mycket att göra åt det hela. Tråkigt att du inte kan ha kvar dina uppdrag då jag vet av egen erfarenhet att sånt brukar hålla en uppe.. Personligen tror jag att den skitsommar som var och nu vintern på det inte gör saken bättre. Är så för mig iaf.. Så vi får hoppas på en underbar vår och sommar som ska göra oss dåliga lite bättre :)Håller tummarna att det ska bli bättre för dig!

  2. Kristina Norman

    Svar till AC (2013-02-27 22:23)
    Hej!
    Det är nog som du säger om förra sommaren. Den var extremt dålig på mer än ett sätt för mig och jag hann inte med den återhämtning som jag annars brukar få.
    Sen har den här vintern inte varit speciellt mild heller.
    Men snart är det sommar igen ….vi hoppas på den !
    Tack så hemskt mycket och kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.