Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Måndag igen…

… och jag som är lite dagavill kom på att …

– För tusan ! Det är ju påsk snart! Kanske man ska börja fixa lite fint tills dess. För ska det bli nått så får man börja i tid… och jag börjar med köksgardinerna … Har ju shoppat loss på en välrenommerad firma på nätet, så nya påskgardiner fanns i " gömmaskåpet". Dom var av lång modell, ända ner till golvet så jag tog mig för att korta av dom, och tyget som blev över ska få bli överdrag på soffkuddarna … tänkte jag…

Sen kom jag ihåg…. när jag redan hade klippt av gardinerna…. Fan … symaskinen är ju en skruttapparat som jag har lovat mig själv att inte använda nått mer sen sist, då jag fick kämpa i åtminstone 4 gånger så llång tid som jag skulle behövt. Det hade nog gått fortare om jag hade sytt för hand…( jag tänkte anamma voffsingens taktik, och se riktigt söt ut mot maken så kankse han köper en ny till mig ? … :o) Jaså, funkar inte det tror ni ? Jamen då får jag väl hitta på nått att deala om då ….skaffa mig en hållhake kankse… hmmmm…. )

Nåja! Den får väl en chans till då, den gamla skrutten tänkte jag… och försiktigt försiktigt gasade jag igång och …. tråden gick av. Djupt andetag och en suck och så på’n igen… försiktigt försiktigt … så fick jag hålla på några gånger. till slut tänkte jag:

– En gång till … sen åker fanskapet ut genom dörren ….Djupt andetag ( tålamod är en dygd)… och så kör jag igång… och plötsligt så nästan "hostar" maskinen till flera gånger  och jag tänker :

– FAN! Nu har jag trettio meter trådtjorv på baksidan… och så kollar jag och se på …( det blir mycket svordomar i den här texten…. sorry…not….! ;o) ) Nog var där tjorv men inte alls lika mycket som jag trodde …däremot var där som en plump, svart och oljig (?)  precis som om maskinen skulle ha spottat upp en "hårboll"… jag syr med vit tråd så nånting är inte som det ska ….Detta föranleder mig att våga prova en gång till och se…. nu funkar den…. riktigt bra!?

Alltså … jag har rengjort och oljat in efter konstens alla regler,så var den där damm/tråd/oljehärvan kom ifrån det vete ffff….. …. ….men så kan det gå när ruggugglan ska sy på en symaskin….men vad tror ni ? Kan den ha spottat ur sig felet nu eller ? …

Hej på en stund!

Påskfint på Ruggisplace

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.