Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Feltänkt!

Angående annonsen som kom med i Vilhelminaaktuellt så kan vi konstatera att författaren till annonsen har skrivit en felsyftning. Vi kan också konstatera att fantasin är det minsann inget fel på bland alla läsare, och tolkningen av texter är tydligen fri i alla bemärkelser…..

Det står så här:
”Socialdemokraterna i Vilhelmina lånar inte pengar till driften. Vi lånar bara till nödvändiga investeringar som ska räcka många generationer framåt”

Det handlar alltså om Vilhelmina kommuns budget och ingenting annat.

Den här annonsen kom till därför att det finns ett par meningsmotståndare, som driver ett rykte om att
Vilhelmina kommun skulle ha så dåligt med likvida medel att man tvingats låna till DRIFTEN. Så är det inte!

Vi tar det här en gång till…..
De lånade beloppen har gått till investeringar. Närmare bestämt tre stycken.
Bollhallen, där miljöskyddsverket hotade att stänga de tidigare lokalerna pga undermålig arbetsmiljö.
Granbergs tippen som skulle täckas av miljömässiga skäl.

Renovering av reningsverket, som idag inte håller de miljökrav som ställs.

Detta är alltså tre myndighetsbeslut som skulle ha verkställts under förra mandatperioden, men av någon anledning så har alliansen i Vilhelmina som hade majoritet förra mandatperioden bara skjutit besluten framför sig utan vidare åtgärd och därför fick S och V vid övertagandet skyndsamt ta tag i dessa tre beslut och verkställa för att undvika dyra viten.
För att kunna göra det så behövde man låna pengar eftersom det inte fanns några medel avsatta för ändamålet och kassan var tömd. Beslut om detta togs i fullmäktige i sann demokratisk anda.

Nu finns det en och annan som motarbetar allt som socialdemokraterna gör och kommer med påstående efter påstående som i mer eller mindre grad saknar verklighets förankring.
Alla medel tillåtna tydligen…

Jag är ingen ekonom, men tom jag vet att man skiljer på drift och investering i en budget… Det är det tydligen inte alla som vet , fast man ger sig ut för att vara expert på området….

Men till frågan … Annonsen … Jag kan se att man skulle ha skrivit tydligare att det handlar om Vilhelmina Kommun och INTE nått annat men, det är socialdemokraterna som anklagas för att missköta kommunens budget…. Ingen annan!
…Nu har några tydligen lyckats tolka texten i annonsen som att, socialdemokraterna i Vilhelmina tänker betala lånen ur partikassan(???)

….. Inte ens jag, med min livliga fantasi, kan komma hur hur man vrider till det för att läsa ut ett sådan konsekvens ur texten. Men det är onekligen en annorlunda tvist.
🙂 🙂 🙂
.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.