Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Regeringen har misslyckats !

Jag har ägnat en stund åt att läsa kommentarer om regeringens vårprop. Det sammanlagda betyget är nedslående uselt helt enkelt. Vi har idag en regering som inte förmår hantera arbetslösheten. 427000 människor är öppet arbetslösa idag och regeringen står handfallna. Men ändå skriver Maria Kristofersson hakar på regeringens propaganda och påstår att Sverige ligger bra till vad gäller arbetslösheten … 

Allting är förstås relativt utifrån betraktarens ögon, men hur man säga att 8,5 % arbetslöshet är bra, då det hette vid valet 2006 att Sverige led av massarbetslöshet när den låg på drygt 6%( Reinfeldth , Borg mfl) 

källa SCB: http://www.scb.se/Pages/Product____23262.aspx

 

Kolla in Ekonomifaktas tabeller och bedöm själva … Är det så bra ???

http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/Arbetsloshet—internationell-jamforelse/

Ungdomsarbetslösheten är det riktigt uselt. 26,4 %. ( källa SCB som ovan )

I länken Ekonomifakta, ovan kan man klicka vidare och se kurvan även för ungdomsarbetslösheten.

 

Sakkunniga hävdar i komentarerna att det är för lite och alldeles för sent  och här kommer några av dom :

http://www.socialdemokraterna.se/Media/nyheter/Regeringen-har-misslyckats/

Regeringen har misslyckats

Regeringen har misslyckats med jobben. Det säger Magdalena Andersson i en kommentar till den ekonomiska vårpropositionen.

 

– Regeringen jobbpolitik fungerar inte. Mer än 400 000 människor är arbetslösa. Antalet långtidsarbetslösa har nästan tredubblats under regeringens tid vid makten. Och ungdomsarbetslösheten har bitit sig fast kring 25 procent, säger Magdalena Andersson, ekonomisk-politisk talesperson.

Arbetslösheten i Sverige är nu högre än i jämförbara länder.

– Regeringen är också mycket tydlig med att höstens prioriteringar var fel. Sverige behövde inte en vidlyftig bolagsskattesänkning på lånade pengar – utan investeringar i jobb och utbildning. De insatser som regeringen nu föreslår hade redan kunnat vara på plats. Våra förslag hade varit bättre för Sverige, säger Magdalena Andersson.

 

Mer information

Magdalena Anderssons kommentarer till regeringens vårproposition 2013.

 

 

DAGENS ARENA

http://www.dagensarena.se/innehall/regeringens-mardromssiffror-i-varbudgeten

 

Martin Moberg

http://martinmobergsblogg.blogspot.se/2013/04/om-darfor-hogerns-maniska-fokus-pa-s.html

 

En inte allt för okänd stadsminister sa – Utvärdera mig på jobben.
Ja säger ja det ska vi göra." Isak From "

 

Jag håller med Isak From , jag …

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. fd sosse

    Det är inte 100 % bra, inte alls. Men som EU motståndare så tror jag inte S hade lyckats bättre. Med krisen i syd europa så har ju mycket av exporten minskat. Och vad är det för ide att tillverka saker som ingen köper? På en punkt har dock S helt fel. Att återställa arbetsgivare avgiften för de under 25, dvs fördubbla den tror du verkligen att det lockar en arbetsgivare oavsett om det är en privat eller kommun att anställa fler? Jag kräver inget svar av dig, eftersom inte Magdalena Andersson ger något svar heller och då är ju hon ekonomisk politisk talesperson för S.

  2. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2013-04-16 09:10)
    Jag har läst nånstans men kommer inte ihåg var (så du får tro mig på mitt ord ) *flin* att anledningen till att man vill återställa arbetsgivaravgiften för ungdomar är att det visar sig i undersökningar att den metoden inte är särskilt effektiv vad det gäller att få flera anställningar tillstånd. Lika lite som att sänkningen av restaurangmomsen skapar flera jobb är det detta en åtgärd som klarat det tänkta syftet, i ljuset av detta så är det fullt försvarbart att ta bort den .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.