Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

En mycket intressant diskussion pågår….

…På en annan blogg. För att ni inte ska behöva leta i djungeln av olika trådar kopierar jag in den här… Kommentarerna läses nerifrån och uppåt ….

Som en liten kuriosa kan vi nu konstatera att om man som sosse kritiserar de andra partiernas politik i Vilhelmina så ägnar man sig åt kritik av person (?) Om andra politiker kritiserar sossarnas politik så gäller inte den devisen, och då är det plötsligt tillåtet att ta till vilka uttryck och fördömanden som helst….

KOMMENTERA INLÄGGET: Jag måste börja nånstnans!
http://vilhelminasossarna.bloggo.nu/Politiskt-alternativ–ett-femte-borgerligt-parti-i-Vilhelmina/#comments

KOMMENTERA
I denna blogg måste du vara medlem för att få skriva kommentarer. Bli medlem, logga in och skriv.

« Tillbaka till blogginlägget
KOMMENTARER
Blogginläggets rubrik:
(den senaste kommentaren visas längst upp)

trötter skriver 2013-05-07 22:57:
Har jag påstått Göran att du måste göra dig dum? Ge mig ett exempel på det om inte så är du en lögnare.
Gammal politisk skåpmat?….är det detsamma du gnäller i tid och otid om hur du blev utmanövrerad ur KS,,,,snacka om gammal skåpmat som för länge sedan passerat bäst-före-datumet. Vi har alla hört det nu och vi är ganska less på det. Självömkan blir bara tramsigt. Kom med nått nytt.
Din världsbild är följande: Alla ont är socialdemokratiskt och om det inte är ont så blir det ont, allt dumt är socialdemokratiskt och om det inte är dumt så blir det dumt, alla dumma är socialdemokrater och om de inte är dumma så blir de dumma. Alla kloka håller med dig och vi som inte gör det är dumma. Blir mer och mer antiKD för varje textrad du skriver. Sen ifrågasätter jag inte personen Göran Jonzon utan politikern Göran Jonzon som enligt dig är densamme….eller hur var det nu?

göran jonzon skriver 2013-05-07 12:17:
Kenneth:
Du har naturligtvis all rätt till vilken åsikt du än plägar ty dig till.
Men jag ska väl för sjutton inte behöva göra mig dummare än jag är för att passa dig och de som delar dina åsikter.
I min värld har det aldrig varit meriterande att hålla sig till hypoteser med låg korrelation mot realiteterna.
Jag söker dialoger som ger mig något nytt tillbaks, och som gör att jag kan fortsätta bygga min egen världsbild med nya friskare byggstenar än de jag redan förvärvat.

Men när jag ständigt serveras gammal utgången politisk skåpmat som för länge sedan passerat bäst-före-datumet, då finner jag det meningslöst.
Dessutom ber jag dig respektera att detta inlägg inte syftade till att inrymma det ständiga ifrågasättande av personen Göran Jonzon.
Kan du inte öppna ett eget inlägg på din egen blogg där den saken kan avhandlas, så kan vi andra återgå till vad detta inl’ägg avser ?

trötter skriver 2013-05-07 11:25:
Göran: Hur tycker du att jag ska agera, ska jag inte få tycka anorlunda än du? Ska jag inte få ifrågasätta dina påståenden. Varför är mina frågor tramsiga? Varför är mina tolkningar lögner och dina så bra? Du lägger ner en hel del av din tid att svartmåla sossarna i Vilhelmina och på riksplan, och det har du självklart rätt till….men då har väl jag samma rätt att ifrågasätta och göra kopplingar till KD? Du kommer med felaktiga fakta och då avfärdar du det med en axelryckning….när jag gör det blir du upprörd. När jag citerade dig fel hotade du till och med karrantän. Du kallar mig indirekt för obildad, lögnare och tramsig…..är inte det personangrepp som du själv inte vill ha? Jag flyttar fokus? Jag frågar som oftast bara om det du själv skriver i din blogg eller på andra sociala medier….hur kan det vara att flytta fokus?

göran jonzon skriver 2013-05-07 08:36:
Kenneth:
Hur menar du då att jag ska agera ?
Ska jag inte göra mitt yttersta för att argumentera utifrån mitt eget synsätt ?
Är din tolkning mer värd än min egen, så att jag bör tagga ned och ödmjukt vika undan mina egna argument inför den självklara hackordning, där du tillsammans med dina vänner genom numerärens rätt har tolkningsföreträde ?
Är det självklart att om jag skriver om en ”knäppande gitarrist” så kan detta av dig och dina vänner tolkas som att alla gitarrister är knäppa, och sedan omskrivas till att alla musiker är idioter ?
Ger det dig sedan rätten att sprida att den där Göran Jonzon, han hatar musiker och betraktar dem alla som idioter?
Alltmedan jag inte ser mig kunna förneka att det även faktiskt finns sinnessjuka även bland musiker ?

Jag upplever inte att jag har några svårigheter att både förstå och göra mig förstådd med flertalet människor jag kommer i kontakt med.
Gemensamt för dessa är att de lyssnar till helheten utan att lägga energi på att leta efter enstaka ord de kan rycka ut ur sitt sammanhang för att skruva och vrida till att demonisera mig personligen.
Och skulle jag välja ett olämpligt eller felaktigt uttryck, så brukar det resultera i en motfråga, inte i att försöka måla ut Kristdemokraterna i Vilhelmina som det nya hotet mot världsfreden.

Den typen av reaktioner passar tydligen bäst där någon vill vrida bort fokuset från kritiska kärnfrågor och ersätta resonemanget med just den här typen av kommentarer, på vilka jag börjar bli hjärtligt trött att öda energi.

bolle skriver 2013-05-07 01:26:
Kenneth: Trist är förnamnet. Men det finns en gräns för allt. Från början skulle man inte lita på oss, och vi är även ett femte borgeligt parti, T.S är partiet. Vad kommer härnäst? Valkampanjen är tydligen igång!?
Jag har så mycket, som vill komma ut, men behåller det ett tag, då min verbala förmåga inte klarar av att sätta det på pränt. Allt man skriver, kan ju anvädas emot en. (tur att jag har papper på att jag hade en propp i skallen i höstas)

trötter skriver 2013-05-06 23:30:
Göran: Jag redogjorde enbart mina högst personliga tankar och tolkningar från de erfarenheter jag fått av att läsa dina inlägg och kommentarer, kanske jag är det så att jag har missat allt som handlar om mängdlära i skolan och ser mig tvungen att böja mig inför dig och inse att jag har fel i mina tolkningar.
Fast nu är det ju som så att jag aldrig böjer mig för någon, jag har mina åsikter och de står jag för även om de verkar vara som en nagel i ditt öga. Kanske vi ska sluta kommentera varandra för jag tror vi talar olika språk och ser världen på olika sätt jag som en ödmjuk varelse som ifrågasätter och du mannen med alla svar. Men samtidigt blir jag förundrad att så många i min närhet håller med mig och ser saker som jag ser dom….kan det vara så att jag har rätt i mina tolkningar? Eller är det så att folk i min närhet är lika obildade som jag? Du är en klok och bildad man Göran som gärna pratar om samtalet och debatten som bygger på fakta och respekt…..men jag har märkt det gäller bara när man håller med dig….i frågasätter man dig och dina fakta så faller fasaden, drar man slutsatser om dina syften så tramsar man och gör man det för mycket så vill du inte vara med längre. Jag har sagt det förrut och säger det igen…du är den perfekta politikern. Du är smart slipad och väldigt duktig på att formulera dig….spelar ingen roll vad jag säger så vänder du det till din fördel, jag blir alltid the bad guy som nu också missat skolan och således inte förstår. I din värld är det bara du som får tycka och ska vi andra tycka så gör vi det bäst att vi tycker som du.

Bolle: Det är trist att det ska behöva bli så. Det finns några partier jag verkligen respekterar i VIlhelmina. PA är ett, de lägger inte sin energi på att sprida skit och misstänkligöra andra och Moderaterna (vilka jag absolut inte sympatiserar med) men de har hållit sig från sandlådan både under valet och vojmåfrågan. Centern verkar ha noll koll, Sossarna har blivit för arroganta och sturska, Folkpartiet…..finns dom? KD lägger sin största energi på att misstänkligöra och söker konspirationsteorier överallt….(paranoida???) Vänstern är det ganska tyst om, SD hoppas jag aldrig få fotfäste här….MP…?

bolle skriver 2013-05-06 21:33:
Kenneth: Detta beteende är ständigt återkommande. Klistrar in ett inlägg från valåret. Det jag glömde skriva i mitt svar på inlägget, att bloggaren var en vän sen unga år, och att det var han som letade fram telnr. till företaget ifråga. Och svårt att göra affärer när det är stängt.
I politiskt Alternativs blogginlägg den 13 juni 2010, finns ett utdrag ur deras handlingsprogram 2010-2014. Där står det bl a citat” Viktigt är, att befintligt småföretagande inom kommunen
vårdas och stimuleras”. Slut citat. I Kommunalpolitiska handlingsprogrammet 2010-2014 som finns på papper finns inte ovanstående mening med. Varför har PA tagit bort meningen som syftar till att gynna det näringslivet?? Personligen tror jag att orsaken är den att PA har kommit underfund med att de inte kan leva upp till vad de själva skriver, ett exempel, varför köper PA sina lotter från ett företag vid kusten, lotter som de säljer för utlottning av sin valstuga???. Varför inte nyttja det lokala näringslivet i Vilhelmina???, vi har ett fantastiskt tryckeri här.

Jag förstår nu vad PA menar med, citat”, men att varje ärende och fråga behandlas utifrån de förutsättningar som föreligger”. Slut citat. Jag tolkar det som att varje fråga och ärende kan bli/sluta hur som helst, med andra ord ,Politiskt Alternativ är inte att lita på.

Fram för ordning och reda, rösta rätt, rösta rött den 19 september.

Mitt svar:
Jag har funderat igenom ordentligt, om jag ska kommentera ditt inlägg.
Men eftersom jag tar detta personligt anser jag det är ett måste.
Vi träffas ju någon gång då och då, du hade enkelt kunna ställa en fråga om du hade någon fundering. Angående vårt lotteri, var vi tyvärr lite sent ute, eftersom prio 1 är de politiska frågorna. När sen lotter skulle ordnas hade Vari-Tryck semester. Frågan togs upp på ett medlemsmöte, och jag har hållit på med bingon x-antal år, och vet vart vårt material kommer ifrån, så var det självklart för mig att ringa Byske och fråga hur snabbt han kunde leverera. Han lovade att snabbt ordna detta, vilket han gjorde. Men du har tydligen sällat dig till skaran som hugger när du tycker chansen finns.

göran jonzon skriver 2013-05-06 21:02:
Nog är det väl märkligt att så fort ett ämne berör (S) politik i Vilhelmina tas upp i något inlägg, så dyker dessa ”personligheter” alltid upp som ska försöka vrida bort fokus från kärnfrågan och helst få dialogen att handla om något annat.
Varför inte hantera det som berör ämnet i inlägget här i kommentarsfältet och sedan öppna en egn blogg med sådant som har andra bäringar ?
Det finns ju plats för hur många olika teman som helst.
Men det förefaller snarare vara en utstuderad metod att hantera kritiken.

göran jonzon skriver 2013-05-06 20:56:
Kenneth:
Åtminstone när jag gick i skolan fick vi lära oss skilja delmängd från delmängd.
Uttrycket ”dårarna inom vänsterrörelsen” mister helt sin grupperande funktion om du drar likhetstecken med totalmängden.
Man kan vara dåraktig och tillhöra vänsterrörelsen utan att för den skull alla vänstersympatisörer behöver vara dåre för det.
Men du hada kanske halsfluss eller röda hund när läraren gick igenom mängdläran ?

Jag ägnar micken tid och energi med att kommunicera med medmänniskor med andra uppfattningar och synsätt.
Vanligtvis brukar det vara berikande för båda parter.
Men du däremot gör ditt bästa för att vrida och skruva till allt i det uppenbara syftet att pådyvla mig åsikter jag inte givit uttryck för eller vill kännas vid.
Man kan undra vilka drivkrafter som ligger bakom ?
Men Ingemar Stenmark:s bevingade uttryck ”det lönar sig inte att förklara..” osv, kan vara tillämplig när man försöker kommunicera med en sådan som inte kan slija på äpplen och päron.
Mitt utbyte av att samtala med dig minskar i samma takt som du fjärmar dig från det vuxna samtalets krav på vilja att uppfatta det som sägs precis så som det sägs, utan vilja till missförstånd.
Energitjyvar kallar jag sådana som inte förmår komma med något eget konkret förslag eller vågar ta risken att ge uttryck för egna åsikter, utan ständigt förföljer andra för att hitta luckor att attackera.
Översittare brukar bete sig just på det sättet.
Och översittare har jag fått nog av redan tidigt i mitt liv.

trötter skriver 2013-05-06 17:03:
Bolle: Förstår inte Åkes intresse för hur Politiskt alternativ fungerar internt, det måste ju vara upp till varje parti att bestämma gången. Och sen börja tramsa om partistödet, vad har det med saken att göra?

Göran: Du skrev.
” Om de då samtidigt lyckas misskreditera och misstänkliggöra den person de själva uppfattar som central och ideologiskt mest tydlig, då har de sin invanda politiska agenda och terminologi att tillgå i ärendet.”
Det är väl vad du sysslar med?

Du skriver även:
”Fler än en typ av motståndare blir däremot ett problem, ifall man inte lyckas samla alla under en trovärdig definition, som gör alla som har avvikande meningar och åsikter till en och samma fiende.”
Fast i ditt fall blir alla socialister eller vänsteranhängare så kallade ”dårarna inom vänsterrörelserna” vilket säkert leder till som du själv uttrycker det ”främjar inte dialog med andra än dem själva”

göran jonzon skriver 2013-05-06 09:38:
Vilhelminabor med blicken höjd en bit över partiböckerna inser nog snart var skon klämmer.
Att Abramsson – Nilsson befarar att det jäsande missnöjet med deras styre sedan 2010 inför valet 2014 kan komma att resultera i en förödande tvåfrontskonfrontation med allianspartierna som den ena kontrahenten och PA som den andra.
Ett angrepp på nyckelpersoner inom PA förefaller dem troligen som den enklaste vägen att slippa konstruera nya argument för att bibehålla lojaliteten hos sina kärnväljare.
Vad gäller Alliansen så har ju gamla innötta klichébilder visat sig räcka för att hålla sina rättrogna inom skaklarna, så med bara Alliansens partier på banan blir ställningskrigandet från (S) det gamla invanda.
Men med ytterligare en politiskt aktiv aktör på banan räds kanske Abramsson – Nilsson att avhoppen kommer att ske i två riktningar.

Det är kanske därför de så gärna vill vrida in det nya partiet i Vilhelmina inunder samma stereotypa tolkningsbild de så länge försökt instämpla på de övriga 4 oppositionsparterna.
Om de då samtidigt lyckas misskreditera och misstänkliggöra den person de själva uppfattar som central och ideologiskt mest tydlig, då har de sin invanda politiska agenda och terminologi att tillgå i ärendet.

Partistrategin inom (S) är introvert och främjar inte dialog med andra än dem själva.
Partiets begränsade strategi fordrar yttre fiender för att sammanhållas.
Fler än en typ av motståndare blir däremot ett problem, ifall man inte lyckas samla alla under en trovärdig definition, som gör alla som har avvikande meningar och åsikter till en och samma fiende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.