Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Helgen som varit..

…. Sol , varma vindar och social gemenskap i kärlekens tecken.
På fredag kom bästa svägerskan och kidsen för att tillbringa helgen med oss. Äldsta busgrabben har fyllt 12 år så vi firade hans födelsedag, något i efterskott med grillat och goda tilltugg och så tryckte vi i oss en supersmarrig tårta till kaffet. Sen kväll då det var skolfritt dagen efter.
Svägerskans hundar Dixie ( voffsan) och Tussie(gremlinpuppie) busade med Milla, puppieprincess
Så hon stöp i säng utan att ”bädda” när vi slutligen kom oss isäng.

På lördag var den stora dagen för grannarna Mats och Sussie och vi hade den stora äran och glädjen att få bevista deras bröllop i Saxnäs kyrka och efter följande middag på Marsfjäll Mountain Lodge. Vigseln var så vacker och gripande, så det var tur att ruggugglan hade vattenfast mascara på . Brudparet var så fina, bruden så utomjordiskt vacker, med guldkrona och vit klänning med röda små broderier, brudgummen stilig som få i sin frack, prästen som talade så enkelt men känslosamt och sången som presenterades av våra lokala förmågor , så fint.
Och efter vigseln fick alla 117 gästerna tid att mingla och umgås medan brudparet fotades och annat som ska göras en sån här dag. På middagen var vi alla samlade igen och lokalen var knökfull med folk, stämningen var på topp och det åts skämtades och hölls tal. Mycket god mat serverades också.
Jag och maken som hade folk hemma i huset tackade för oss och åkte hem på kvällsskiften , men de flesta hade nog hyrt rum på etablissemanget och fortsatte kalaset så länge dom orkade.

Söndagen tillbringade vi förmiddagen på vår sköna balkong. solen lyste varmt och skönt på oss och vi bara njöt av solen varma strålar. På eftermiddagen var det dags för kalas igen, då svärfargubben fyllde år . Det firade vi med fika på Stenmans. Och årets första och enda mjukglass inmundigades. En liten bägare med saltlakritsflejks. (Att det blir den enda beror på att min lekamen är alldeles lagom ”strandbody fit ”, den behöver inget mera hull. )Naturligtvis kom det en regnskur oprecis när vi hade satt oss till borde ute vid bordet, så det blev att under smått panikartade former stuva fika, svärfargubbe, ungar och övrigt folk inomhus och hundarna ut till bilen.

Till middag hade jag gjort köttsoppa med klimp och det rasslade bara till så var tallrikar och gryta tomma. Sen var det dags att åka hem till sitt för kidsen och svägerskan. Jag och barnen skildes med ett enkelt konstaterande att vi älskar varandra… jättemycket ! ( det kommer jag förövrigt leva på väldigt länge …..hjärtat tog ett skutt av glädje och lycka upp till halsgropen när jag fick dom orden )
För makens del så handlade kvällen om hockey, men den fick han ha för sig själv …. Jag tippade omkull på min säng och somnade ovaggad ifrån både hockey och annat.

Sammanfattningsvis så kan man säga att helgen har varit underbar. Värmen gör gott i min kropp och nu börjar tiden för uppladdning inför kommande vinter.
Jag älskar sommarvärmen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.