Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Bättre än så här kan det knappast beskrivas !

Björn Alvebrand skriver i sin blogg:

De svenska inkomstklyftorna är betydligt större än du någonsin kunde tro. En fullt medveten moderat politik – en ideologisk högersväng utan motstycke under de 7 år den moderatledda regeringens maktinnehav

Demokratin är en ”försvårande omständighet” för att genomföra den ”rätta politiken”. (Reinfeldt uttalade sig en gång att om media inte fanns skulle mitt arbete bli så mycket lättare)

https://bjornalvebrand.wordpress.com/2013/06/11/inte-skall-vi-val-glomma-detta/

2 kommentarer

  1. fd sosse

    Inkomst skillnaderna beror på att höga direktörer fått för mkt i lön. Sen har det skett jobbskatte avdrag, vilket jag tycker är helt ok. Det har gett mina systrar som jobbar i hemtjänsten och barn omsorg mer pengar i fickan. Det heter väl ARBETARE PARTIET SOCIALDEMOKRATERNA eller? Varför är det fult att arbeta, betala skatt till vård skol och omsorg? Varför ska det inte löna sig att arbeta? Min pappa åkte varje dag till jobbet med unica boxen med mat. Var stolt hela sitt liv, jag fattar inte vad som hänt med S.

  2. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2013-06-16 17:38)
    Vem har sagt att det är fult att arbeta?
    Men sett utifrån perspektivet att vår välfärd krymper och att det är dom som är sjuka , arbetslösa och svaga som ska finansiera jobbskatteavdraget, kan då inte jag tycka att det är en bra reform .

    Direktörerna har fått fetare löner det är sant! ANT är också att dom fattigaste har blivit fattigare…. Och fler….

    Det är inte solidaritet, rättvisa och jämställdhet. Det är inte alla människors lika rätt, men det kanske funkar om man bara ser till sin egen plånbok.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.