Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

En annan sak som förbryllar mig …

…Varför skulle vården försämras för att Landstinget söker samarbete med kommunerna? Hur kan det komma sig att man har sån liten tilltro till den kompetens som kommunens vårdpersonal besitter? Våra kommuner har väl utbildad personal, både undersköterskor och sjuksköterskor”

Det är högst anmärkningsvärt att man målar ner den kompetens som finns på det här viset.
Med det åtgärdspaketet som är lagt, där en uppdatering av sjukstugorna i Vilhelmina och Storuman , glesbygdssjukhus, är inplanerade med gemensamma vårdavdelningar och familjecentral och hemsjukvård, kommer vi alla närmare vården i Inlandet. Det minskar trycket på våra sjukhus. Det ser jag som en förbättring av vården och som tårta på moset kommer större ekonomisk kontroll. Större ekonomisk kontroll borgar för att vi säkrar vården inför framtiden.

2 kommentarer

  1. realist

    Du har rätt i att vi måste tänka nytt. Jag kommer inte att rösta då jag inte ser ngt av förslagen som bra. Tyvärr är det amatörer som lagt förslagen, inte ngn från verksamheten. Trots jag tillhör alliansen så håller jag även med om att Maria K:s förslag att stugägare skulle få rösta är både idiotiskt och ogenomförbart. Nåja, det finns ju en orsak till C:s låga siffror. Men sen har du fel när du skriver om återställandet av statsbidrag, Stefan L har inte lovat att återinföra dessa, han har också lovat att inte röra jobbskatteavdragen. Tyvärr tror jag att du kommer att bli besviken när du tar till dig det sagda och slutar tro på ngt som är en önskesaga. Vad gäller arbetslösheten beror det på hur man räknar. Det är fler i arbete nu, men eftersom det invandrar ca 90 000 per år så ökar ju arbetslösheten. Ingen kan ju börja direkt, utan måste lära sig svenska. Bara Syrien situationen kommer att öka arbetslösheten närmaste året då antalet flyktingar ökar därifrån.

    • Kristina Norman (inläggsförfattare)

      Stefan Löfven har inte heller sagt att han INTE ska uppdatera statsbidragen. Däremot har han sagt att vi måste satsa på jobben, välfärden och skolan. Det står helt klart för mig att en annan fördelningspolitik är till gagn för alla medborgare, sen är jag inte riktigt så svävande rosenröd så att jag tror att den nedmonterande som Alliansen har ägnat sig åt de senaste 7- snart 8 år kommer att kunna återställas på en gång. Det kommer att ta lång tid och hårt arbete … om det ens går… Våra Apotek tex är förlorade för all framtid .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.