Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Ikväll hade vi …

… Ett mycket bra medlemsmöte i Vilhelmina S-förening med bl.a.
Nomineringar,
remisser,
info från Nämnderna, landsting, Kyrkan och
En telefonkonferens som alla medlemmar i socialdemokraterna Västerbotten blev inbjudna till i en automatisk telefonuppringning. Det var 1711 medlemmar som deltog. Och konferensen började med att Peter Olofsson gav en kortfattad information om upprinnelsen till denna folkomröstning och varför man lade den budget man gjorde med Projekt balans som en sparåtgärd för att komma i balans med ekonomin. Sen fick alla som ville logga in och ställa frågor som Peter svarade på. Modererade gjorde våran Maria Lindberg på distriktet
Det var många mycket bra frågor och bra svar tycker jag.
Jag har gjort lite anteckningar som jag ska försöka förmedla i morgon under dagen.

Telefonsamtalet gick ut till alla medlemmar som innehar en fast telefon. En sån har inte jag så jag vet inte hur samtalet var utformat.
Nu har jag hört att telfonuppringningen skulle varit en uppmaning av sossarna att rösta nej och man upprörs över som man kallar det ”sossarnas propaganda”

Jag ställer mig lite frågande till varför man blir upprörd faktiskt.
Socialdemokraterna har på distriktnivå och i Landstinget deklarerat att man står bakom ett nej i folkomröstningen , och jag kan inte se annat än att man därifrån har lika stor rätt att gå ut i kampanj för sin sak som de andra partierna. Alliansen och vänstern propagerar ju för JA sidan med ALLA medel tillåtna….

Talet om att socialdemokraterna skulle vara toppstyrt och att partipiskan viner får fart igen, och som alltid när det blir känsloladdat så försvinner argumenten och påhoppen,lögnerna insinuationerna och smutskastningen går på högvarv. Det är ett fult spel alliansen kör med.

Vad folkomröstningen handlar om är, om landstinget ska riva upp 2011 årsbudget, som är fastlagd och återställa vårdplatserna i Dorotea och ambulansen i Åsele. Det är vad vi ska ta ställning till. Ingenting annat.

Jag röstar nej därför att jag tror på samverkan mellan kommun och landsting.
Jag röstar nej därför att jag tror att vi måste ha en ekonomi i balans.

På lokalnivå för vi ingen kampanj utan vi har sagt att var och en röstar efter sin egen övertygelse. Men den som vill får ju lägga sig i debatten hur mycket dom vill, ….som synes …..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.