Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Förvaltningsrätten och Kammarrätten har till uppgift att granska om de beslut som tas i fullmäktige följer gängse lagstiftning.
De båda instanserna hävde beslutet om vägrade ansvarsfrihet för Johnny Kärkkäinen och Maria Kristoffersson pga av att motiveringen följde med som en bilaga och stod inte inskrivet i beslutet. Frågan om ansvarsfrihet för de båda är därmed inte avgjord och måste enligt kommunallagen därmed avgöras.
Det har inte under den tid som gått framkommit några som helst uppgifter som tyder på att det skulle råda och några förmildrandeomständigheter eller annan anledning till att vi ( S) och ( V) skulle ha anledning att ändra vår ståndpunkt.
Om det beror på okunskap eller brådska så har vissa ledamöter i fullmäktige inte kunnat tolkaförvaltningsrättens eller Kammarrättens dom. Och man har således tolkat domen som ett frikännande. Så är dock inte fallet. Dom här instanserna kan häva beslut om att frågan är felaktig men man kan inte ändra innehållet i beslutet.
Att som Maria skriver i sin blogg att detta görs för att , jag tror att ordet var schavottera henne är helt felaktigt.
Och jag säger det igen…. Det är anmärkningsvärt att en högt uppsatt politiker som hon visar prov på sådan negligens och brist på kunskap och självinsikt.
Förvånande är det också att Göran Jonzon inte tycks ha förstått gången. Han tycks för övrigt tro att om man skriker högst och tillräckligt många gånger så blir hans påståenden en sanning.så är det naturligtvis inte. En lögn är en lögn är en lögn.
Jag förvånad inte ett dugg över ovanstående nämnda personers agerande. Vid det här laget så känns det inte som det är mer än att vänta.
Men att Johnny Kärkkäinen, som jag har ansett vara en reko karl, inte är så pass rakryggad att han tar sitt ansvar , det är för mig en gåta, och mycket ledsamt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.