Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Nobel…

…dagen,
Nelson Mandelas minnesceremoni ….
Och jag har hämtat mina nya glasögon idag, så nu ser jag som höken! Och det är direkt roligt att titta på tv , läsa bloggar, facebooka och twittra, när man ser vad man gör. Promenaden hem från optikern var en sällsam upplevelse, då det är bra länge sen jag har haft så klara vyer framför mig. Förstår nu vilken dimma jag har befunnit mig i.
Förhoppningsvis ska huvudvärken nu också minska, då brytningsfelet som hade försämrats en hel del nu också är justerat.

Min Puppieprincess, som har fått gå under epitetet ”uschhund” ett tag, har fått sitt julbad och kan numera klassas som snygghund. Faktiskt ser det ut som hon tycker själv att hon är tjusig. Eller så är hon bara lättad över att proceduren med schamponering balsamsköljning, borstning och föning är över för den här gången.
Trött blev hon och har sovit på filten vid mitt knä hela eftermiddagen. Inte lätt att vara en liten hårtuss.

Köttfärsen är framtagen till upptining och i morgon ska rullas små jävla köttbullar i parti och minut.
Diskbänken besegrades i morse emedan kaffet kokade. Gick lättare än vanligt måste jag säga. Annars brukar inte saker funka överhuvudtaget innan kaffet är intaget. ….

….Och jag har stickat nya fötter på ett par sockar som min lilla mor stickade åt mig för ett bra tag sen och som jag nött hål på , lagat och nött sönder igen…nu tröttnade jag, klippte bort hela foten tog upp maskorna och stickade på en ny fot. Geschwint och bra…. Och så fina dom blev … Om jag får lov att säga det själv…. Dom är åtminstone hela igen, och det är huvudsaken, tycker jag.

image

I övrigt håller jag nog på att bli förkyld eller nått, för nu är det inte bara den vanliga värken som bråkar med mig. Igår tog jag en svängom med snabeldraken för jag trodde att det var alltför mycket katthår som retade mig till host, snor och snörvel , men även efter både tango och samba över kuddar soffa mattor så konstaterar jag att det retas i hals och näsa ändå…. Nåja! Man har ju klarat sig länge den här hösten/vintern ändå. Och nu kom maken hem för en stund sen och har gjort upp eld i kaminen. Så nu kommer golvvärme natt sprida sig alldeles strax.
Roligast idag är nog ändå att jag ser så bra ut, bakifrån mina nya glasögon. 😀
image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.