Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Gott Nytt År

… Vill jag önska alla goa människor. Var rädda om varandra på det nya året!

… Och tänk på våra djurvänner när det gäller smällare och fyrverkerier.

Vi har haft en trivsam jul på Ruggisplace med nästan familjen samlad. Vi har firat en nästan julklappsfri jul för första gången. Dvs inom vår familj köpte vi inga julklappar åt varandra. Däremot kom det några julklappar ”utifrån” som öppnades i vanlig ordning. Det var sällsamt stressbefriat att kunna skippa det bestyret.
I övrigt har vi gjort som alla andra … Vi har fikat och ätit och umgåtts med nära och kära. Som mest var vi 18 personer i varierande ålder, 4 hundar, 2 katter och ett litet marsvin. Alla rum i vårt nya Place har varit fyllda och det har varit ljuvligt att ha familjen samlad. Nu har dock alla utom lilla mamsi åkt igen… Och tystnaden som uppstod när de sista stängde dörren om sig idag var öronbedövande.
Som plåster på såren i bedrövelsen när ”ungarna” drar, så kom garderoberna som vi har beställt. Nu ska drömmen om min ”walkincloset” gå i uppfyllelse. …. Återstår att fixa… En redig skohylla för alla mina skor…. Och en fåtölj och ett lagom litet bord. Det ”måste” vara loppisfynd och det måste kännas rätt, så det kan ta ett tag innan jag har hittat det jag vill ha. Men det vet jag när jag ser det.

Imorgon blir det en lugn och fin hemmakväll med maken och mamma. Eventuellt kommer konstnärssonen och hans kompis över på middag. Jag fick inget riktgt svar när jag frågade honom, men det finns mat så det räcker om dom dyker upp.
Vi ska äta Skagenröra på toast, Älgfile m potatisgratäng och efterrätten är än så länge obestämd. Men det blir inga avancerade kulinariska färdigheter . Jag är rätt sliten efter all mathållningen över julen, så det blir så enkelt som möjligt.
Kvällens höjdpunkt förutom tolvslaget blir förstås ”grevinnan och betjänten”. Lika viktigt att se som Kalle Anka på julafton.
Tolvslaget firas i vanlig ordning med champis.
Vi har firat en VIT JUL som alltid, och vi firar nyåret på samma vis.

Nyårsdagens höjdpunkt blir som vanligt IVANHOE… Då är ruggugglan oanträffbar, indisponibel, off,” borta”, träffas åter…. Biiiip!

Om man får önska nått på nyårsafton så blir min önskan att vår farfar, som blev sjuk på julafton och åkte in på lass i Lycksele, blir frisk igen så att han får komma hem.

Gott Nytt År allihopa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.