Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Året som gått! ….

…är det ju som populärt att skriva om i dessa dagar. Det är årskrönikor i olika tv-program och nyheter både på Riks och lokalt och på bloggarna kan man läsa listor i all oändlighet om bra och dåligt med händelser som varit under året.
Ikväll har vi kollat på två årskrönikor. Dels Agnetas smällkarameller! som är mer eller mindre tradition att kolla på. Roligt med alla bloopers och klipp som man inte fått se tidigare…. Så det kan bli hörni! 🙂
Den andra krönikan var Västerbottens nyhetskrönika Den heter säkert inte så men namnet ”föll bort” precis nu, det är sent och jag orkar inte göra nån efterforskning.

Men… jag tänkte göra en egen bra och dålig lista och kanske kommentera också, vad vet jag….(?)

Alltså här kommer den… Och jag börjar med dåliga saker, bara för att man ska alltid avsluta med det som är positivt. Det ger liksom ett bättre klimat för morgondagen. 🙂

Dåligt-

Min lillebror gick ur tiden den 22 oktober mycket hastigt, chockartat och oväntat och våran värld blir sig aldrig lik igen.
Ett plötsligt hjärtstopp säger obduktionen. Så mina vänner, håll koll på er sömnapne och ert blodtryck och var rädda om er. Se till att få den behandling ni behöver och undvik att utsätta kroppen för långvarig stress och utmattning. Många kan säkert trygga sin hälsa för många år framåt om man tar kroppens signaler på allvar. Nu säger jag INTE att min lillebror inte tog hand om sig. Det gjorde han!

Vår farfar har varit sjuk det senaste halvåret och fick senast på julafton åka in på lasset akut. Vi håller tummar och tår för att han ska friskna till så att han får komma hem snart.

Min egen hälsa har försämrats lite i taget. Inte mycket varje gång kan man kanske tycka, men många små stenar gör ett berg, och det börjar bli ordentligt tungt nu. Möjligen kan det vara så att det kommer att kännas lättare när man har vant sig vid det nya. Man får hoppas på det. För nån hjälp eller hopp om bättring verkar inte finnas att tillgå.

Bra saker som hänt under året.

Vår lilla puppieprincess Afrodite alias Milla flyttade in till oss, mig och maken i början februari. Hon lyser upp vår vardag och lockar fram skratt och leenden varje dag. Och hon är ett fint sällskap när man är ensam.

Vi hade en helt underbart ljuvlig, varm, solig och välgörande semester i vår nyinköpta husvagn.

Vi hittade, fick köpa och flytta in i vårt ”drömhus” och i och med det så kan jag nu förverkliga min dröm om en ”walkincloset”, då vi kan göra om ett av rummen till … ett STORT garderobsrum med snirklig lampa och garderober med belysning och en stor skohylla för alla mina skor
Garderoberna som vi beställt kom i måndags, och i morgon ska vi börja montera ihop dom…dvs maken monterar och jag anvisar… Rättvis arbetsfördelning! (:))

Vi har haft ett bra år, jag och maken. Ett år fyllt av värme, kärlek och omtanke, och som traditionen bjuder så har vi reflekterat över vårt gemensamma liv och kommit fram till att vi ska jobba på vår gemenskap och vår kärlek till varandra,” åtminstone ett år till” 😉
Det är vårt nyårslöfte till varandra…
Det känns gott att veta att vi har varandra, trots sjukdomar och sorg och allt annat av livets tvära och obevekliga kast.
Det tänker jag njuta av, varje vaken sekund, det här året.

Inför 2014 laddar vi för valår, det ser bra ut i opinionsmätningarna men vi har ett hårt jobb framför oss innan vi kan byta regering och jag för min del tänkte dra mitt strå till stacken med det jag kan…
En annan viktig sak är att bilda opinion emot rasism, sexism, nazism och FÖR ett rättvisare och jämlikare och mera solidariskt samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.