Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Skoter, skidor och ”opionskrusiduller” ….förlåt ”…siffror” ska det stå! :D

Den här helgen har vi haft jätteroligt. Den varma overallen som vi beställde till våran puppieprincess kom i fredags, så igår var det premiär för Milla att åka skoter på allvar. Hon har provat tidigare runt på gården, men igår klädde vi på oss och gav oss iväg ut på leden. Spännande förstås för även om man försökt förbereda den lilla vovven så vet man ju inte riktigt hur hon ska reagera på ljud, fart, och rörelse för första gången. Men hon verka fatta poängen direkt och det såg ut som om hon inte hade gjort annat än att åka skoter. Farhågor om att jag skulle behöva köpa en pulka och krypa ner i med vovven flög sin kos, och det är jag verkligen glad för.
image

Skidlandslaget har också gett oss glädje i kolossalformat. Två OS – guld och en fenomenal insats av både tjejerna och killarna. Men jag tror att jag är extra glad för tjejernas vinst, för det var verkligen spännande. Och Kalla är ju ett riktigt monster i spåren. Så roligt! Som så många andra var vi tårögda både maken och jag.
Nelssons uttalande idag, ungefär ”går detta helvete så har jag nått att skylla på ” med hänsyftning på att han tappade skidan i första minuten och ändå lyckas åka ifatt och ta täten, är precis så där kaxigt positivt som tilltalat mig. Imponerande fysik och ännu mera imponerande mentalitet.

Smått imponerande kaxigt kan man väl också säga om Maria Kristofferssons uttalande i sin blogg idag. ”Siffror är bara krusiduller”. Det har hon i och för sig rätt i, men när dom där ”krusidullerna” visar på det sämsta resultat som Centern har uppmätt sedan man började med mätningarna så kan man ändå inte låta bli att fundera om det inte hade varit mera klädsamt att ta situationen mera på allvar och försöka analysera vad som har gått fel. Att fälla ut skygglapparna och trampa på i ullstrumporna tror inte jag hjälper.
Det låter ju bra att Maria konstaterar att Centern kommer ur en landsbygdsrörelse. Att kunna sin historia är alltid bra. Tyvärr har man nog inte släppt ratten om den tvära nyliberala högersväng man har gjort på riksnivå även om man försökte gräva ner det flummiga Ideprogrammet, som innehöll bl.a. Fri skolgång och månggifte, under en stubbe i skogen. Var förresten inte Maria en av de idesprutor som låg bakom det där Ideprogrammet som gjorde att de trogna kärnväljarna började hoppa motvalls och leta efter nödutgången?
Om de som ska anses vara väl förtrogna med sitt parti och ideologi, dvs de egna väljarna , inte känner igen sitt parti, och de som för partiets talan blundar för fakta och börjar tala om som enbart krusiduller, då är det inte så konstigt att opionssiffran för Centern idag (2,8%) ligger långt under riksdagsspärren.

Vilhelminaborna ”är rätt så trötta på allt tjafs som har varit under den senaste mandatperioden ” skriver Maria vidare. Nu ska jag ju inte vara så förmäten så att jag ska påstå att det har varit problemfritt. Det har det inte! Men med en sån stor apparat som Vilhelmina kommun ändå är så kan man inte räkna med det heller. T.ex. … Den dagen beskedet om nedläggningen av Sågen kom, var en svart dag för oss alla. Och Vilhelmina är inte heller helt opåverkade av konjunkturer som råder i världsalltet. Om Vilhelminaalliansen under förra mandatperioden kunde skylla på den stora finanskrisen, i de frågor där det gick snett för dom( budgeten framförallt), så skulle ju Vilhelminas socialdemokrater kunna skylla på en Alliansregering som fryst statsbidrag och minskat skatteintäkterna som aldrig förr utan kompensera kommuner och landsting. Nu har dom dessutom dränerat alla system så det finns ingenting att ta ur.
Men vi har, trots detta, under den här mandatperioden vänt en stort underskott från förra mandatperioden ( när Maria var kommunalråd) till ett plusresultat, förutom att vi har städat undan några stora lagstadgade åtgärder som egentligen skulle ha verkställts under Vilhelminaalliansens styre och som låg som en tickande bomb och riskerade att förfalla till stora viten. (Täckningen av granbergstippen, Bollhallen och renoveringen av reningsverket i Vilhelmina)
Vi har kunnat hålla en hög och bra standard på vår äldre-och handikappomsorg. Vi har väl utbildad och mycket kompetent personal.

Och som vi har påtalat förut så är samarbetet och respekten mellan olika partier i styrelser och nämnder gott. Så det ”tjafs” som Maria hänvisar till är mera en ”anka” som, inte minst, Maria själv, och ett par personer till är upphov till.
Inte sällan med en häpnadsväckande brist på fakta.
Vi socialdemokrater i Vilhelmina, har för avsikt att fortfölja det arbete som vi har påbörjat. Bl.a.
Att verka för ett gott arbetsklimat och jobbskapande.
Att hålla Vilhelmina kommuns finanser i balans.
Att utveckla samarbetet och samverkan med VLL för att säkra sjuk-och hälsovården i inlandet.
Att se över organisationen och vara så kostnadseffektiv som möjligt. Skattebetalarna ska ha valuta för varje krona.
Att Vi ska fortsätta att bygga för att Vilhelmina ska vara en plats man vill komma till och bo på.
Vi jobbar oförtrutet på vår linje om alla människors lika värde. Åt dem som behöver från de som har efter förmåga.
Tillsammans är vi starka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.