Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Nån måtta får det vara!

Jag ser att Maria Kristoffersson har skrivit ett inlägg som handlar om äldreomsorgen i Vilhelmina. Hon är starkt kritisk mot de visioner vi socialdemokrater har beträffande äldreomsorgen ( man kan läsa mer om detta på Vilhelminasossarna.bloggo.se), och hon menar att det inte har gått ut någon information.
Maria skrivet följande:
”Else som deltar i panelen från Centerpartiet vill höja statusen i yrkena inom omsorgen och se till att det blir attraktiva jobb, vi behöver utbilda fler sjuksköterskor och socionomer säger Else.

Else och många av oss andra som lyssnade var förvånad över att S på plats berättade att Strandbacka ska tömmas på dementa och de ska flyttas in på Åsbacka, Strandbacka ska bli ett lättare typ av boende. Två avdelningar på Åsbacka ska bli vårdavdelningar för multisjuka och två avdelningar ska enligt Annika Wibrell bli demensavdelning för tyngre dementa.

Jag har, som anhörig, inte hört nåt om detta och inte har min syster som jobbar på Åsbacka sagt något heller. Tror inte att hon vet något om dessa planer. Else sa att det snart är Socialnämnd så där får de väl diskutera frågan vidare om vilka som informerats om S planer. Frågan är vad personalen vet om detta, vad anhöriga vet och hur informationen skett. Beslutet ska enligt Wibrell tas den 11 juni så det går undan.

Jag tycker det här verkat vara märkligt om en ledamöter i nämnden inte känner till något som borde ha varit en lång öppen process där anställda och anhöriga involverats!!!
Ska bli intressant att se om inte detta kommer att skapa debatt och protester från de som berörs.”

Man blir bestört. Här har vi ledamöter på den borgerliga sidan som sprättar kuverten med handlingarna på sittande nämnd. (Ursäkten är ofta att dom inte hunnit få handlingarna i tid? Vi andra har alltid oftast fått handlingarna ca 14 dagar innan nämnd. Nån enstaka gång har det hänt att det har kommit ca 1 vecka innan nämnd. )
Men … Klagomål på att man inte får information förekommer frekvent.
Maria som sin vana trogen, skriver och uttalar sig innan hon har kontrollerat fakta, späder på dessa vanföreställningar om att den borgerliga sidan skulle vara så missgynnad och aldrig få veta nått och att vi socialdemokrater ”beslutar ärenden i sk ”korridorsnack” ( jo det fick vi höra på senaste nämnd)
Jag har skrivit ett inlägg på Marias blogg, men med kännedom för hennes faiblesse för att inte lägga ut kommentarer på sin blogg, lägger jag ut den här också….

” Kristina Norman
12 juni, 2014 kl 20:22
Din kommentar publiceras efter att en moderator har granskat den.

Själv tycker jag att det är extremt märkligt att ledamöter i vår nämnd säger sig inte veta vad det är frågan om när vi har haft upp ärendet på VARJE Nämnd sedan i DECEMBER 2013.
Vid varje nämnd har vi från S och V fått ta om ärendet från början och förklara gången gång på gång… Upprepa tidigare beslut …. Som vi har varit överens om.
Lika förvånande att de borgerliga ledamöterna i socialnämnden står som frågetecken i offentliga debatter i frågor som man har varit med och beslutat om.

Vad är det som krävs för att den borgerliga sidan ska börja läsa handlingarna och hänga med.? Ursäkter om att man inte hunnit läsa handlingarna förekommer frekvent. Men vad betyder det att man sprättar kuvertet på sittande möte, när vi andra har haft minst två veckor på oss att läsa in handlingarna?
Man blir helt enkelt förbannad. Är det ni som gör anspråk på att ta över ledarskapet i Vilhelmina kommun?

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Kristina Norman (inläggsförfattare)

    Ser att Maria har svarat i sin blogg( ja, jag blev förvånad)
    Hon skriver så här….
    ”Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)
    13 juni, 2014 kl 07:45
    Det som var nyheten vid det öppna mötet på Folkets Hus var att Strandbacka skulle tömmas på dementa. Det hade ingen av oss hört tidigare och det var en rejäl nyhet för många. Även för många sossar.
    Att läsa handlingar är viktigt men under min tid i kommunstyrelsen så var det två sossar som alltid somnade och snarkade och många hade aldrig öppnat kuvertet. Så problem med att ta ansvar finns lite varstans!”

    Svar: VÅR vision för äldreomsorgen och vården av våra dementa har varit tydlig. Och vi har haft upp frågan på VARJE nämnd sedan i DECEMBER 2013. Verksamheten jobbar efter väl genomarbetade riktlinjer och kontinuerlig information om arbetet har givits vid varje nämnd. Verksamheten har själva varit med i utvecklingsarbetet från start, så att dom inte skulle veta nått är ett lustigt påstående.
    Att informera anhöriga, …. Det finns anhörigrepresentanter i arbetsgruppen men att informera övriga anhöriga kan inte göras förrän det finns nått att informera om, och det är det man gör nu när man har tagit fram riktlinjer. Det här är ett projekt som går ut på att skapa en långsiktigt hållbar och god vård och omsorg för våra äldre. Och bättre arbetsmiljö för våra anställda.
    Vårt demensboende på Strandbacka har fått mycket goda vitsord i mätningar och vi har en fantastisk personal som gör ett mastodontbra jobb. Men utemiljön och det faktum att boendet är fördelat på olika våningsplan är inte optimalt, och skapar onödiga stressmoment och gör hela verksamheten svårhanterlig. Det här är ett förhållande som vi sossar vill åtgärda i vår vision.

    Det vore på sin plats att informera sig innan man skriver upprörda bloggar och manar till debatt, i syfte att uppvigla.

  2. Ewa Hed

    Den Esle du syftar på är väl densamma som låtsas ta hand om Fatmomakke. Katastrof är namnet. Läser sin guidningar ur en pärm. Utan och innan. En sak är teoretiskt är på ett sätt ATT: du kan plugga in något i ett ”hål.” Prata och tro sig utveckla. Men Praktiskt kan du ingenting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.