Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Gårdagen…

… Utvecklande sig till en extremt tung dag.
Vi började med ett 11 timmar långt fullmäktige, där skymford som mygel, mygelhärdar och nepotism och andra anklagelser haglade från KDs representant Göran Jonzon, mot såväl oss socialdemokratiska politiker som anställda inom våra verksamheter. Med KDs goda minne. Ja, man kan inte tolka det på något annat sätt.
Dom andra Kd-representanterna sitter i sina bänkar och vrider sig som maskar av obehag, men dom säger INGENTING! Fullmäktiges ordförande får vid flera tillfällen påpeka att dylikt språkbruk som Göran Jonzon använder sig av inte lämpar sig, framför allt inte i fullmäktiges talarstol. Se på webb sändningen gott folk!
Göran Jonzon har kunnat ta del av ALLA handlingar som finns att tillgå angående VIBO, som är det som utvecklat sig till hans hatobjekt. OM han hade kunnat hitta någon som helst oegentlighet så kan vi vara 100% säkra på att han skulle ha tagit det vidare. Det har han inte gjort, och det säger en hel del om sanningshalten i hans obskyra påståenden. Man kan undra VARFÖR övriga Kd-medlemmar i Vilhelmina låter honom hållas? Men olika gester och beteenden som obserververades i fullmäktigesalen igår håller vid handen att det är Göran Jonzon som tagit ledningen i Kd. Det var pinsamt att se!

Moderaternas representant Katharina Hallin var inte mycket bättre, även om hon lindade in orden i lite finare presentpapper. Men personangrepp är snarare regel än undantag när argumenten tryter. Det värsta är nog att hon inte hör och förstår själv hur hon låter.
Övervägande för hela Alliansen i Vilhelmina är att man tycker sig inte ha nått ansvar, som opposition,tex i den rådande ekonomiska situationen. Inte ens i de beslut som dom själva har varit med om att fatta.
-Vad ska NI göra åt det? Var en återkommande fråga.

Maria Kristoffersson som inte har närvarat på många fullmäktige under året, skriver bloggar på sittande möte om hur hon upplever att kommunens finanser missköts. Hon sitter alltså och bloggar på tid som våra skattebetalare står för. Hon plockar det hon tycker är russin i kakan för att förstärka sin tes om att vi socialdemokrater har skjutit kommunens ekonomi i sank. Att resultatet av hennes tolkningar blir djupt missvisande, verkar inte ha någon som helst betydelse. När Ks ordförande Åke Nilsson går upp och påtalar fakta, som tex att vi ärvde ett gigantiskt underskott från hennes tid som kommunalråd och Ks ordf, eller det faktum att alliansen inte har lagt ett enda komplett budgetförslag under den här mandatperioden,eller att S och V fick ärva tre tunga myndighetsförordningar som alliansen inte under hela sin tid i majoritet hade lagt in i sin budget, och att S och V har tagit ansvar för och verkställt dessa under den här mandatperioden har hon slut på argument. Hon har heller inget att säga om att vi socialdemokrater och vänstern har vänt det underskott på sammanlagt ca 13 miljoner till positiva siffror på sista raden. Eller att vi har kunnat göra det utan att skära ner i verksamheterna så att vi tvingats friställa anställda.
Nejdå. Vad Maria, och förövrigt resten av alliansen, siktar in sig på är de punkter där vi ännu inte har nått fram till tillfredställande resultat. Tex nämndernas underskott gentemot budget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.