Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Ännu en attack mot den svenska modellen

—– Originalmeddelande —–

Nytt S-Aktuellt
 S-Aktuellt 2010-06-04
Ännu en attack mot den svenska modellen

  • Anställningstryggheten har redan tidigare urholkats med den borgerliga regeringen. Nu kan allmänna visstidsanställning pågå upp till 2 år. EU-kommissionen har tidigare starkt kritiserat den borgerliga regeringen för att ha ett alltför slappt anställningsskydd.
  •  
  • Dessutom kan man stapla många olika korta anställningar på varandra. Det betyder att människor kan jobba utan anställningstrygghet upp till 8 år.
  •  
  • Nu vill regeringen förlänga provanställningar från 6 till 12 månader.
  •  
  • Regeringen vill slopa småföretagens ansvar för att betala lön till arbetstagare under tiden giltigheten av en uppsägning prövas i domstol. Detta förslag är regelvidrigt. Förslaget strider mot grundläggande rättsprinciper att förklara en person för skyldig innan dom har fallit.

Vår kommentar:

– Nu vill regeringen förlänga provanställningarna ytterligare, från 6 till 12 månader. Regeringen ökar medvetet klyftorna för att svenska folket ska få sänkt lön. Det är fel väg att gå. De som jobbar behöver mer – inte mindre – trygghet. Ökad otrygghet på arbetsmarknaden pressar ned lönerna.

– Detta är den andra attacken på kort tid mot den svenska modellen. Igår förklarade Jan Björklund att de som tjänar sämst blir tvungna att betala mest för regeringens nya obligatoriska a-kassa. En hotellstäderska ska betala fem gånger så mycket som en läkare. Det är en omvänd Robin Hood-politik.

– Vi vill i stället bygga vidare på den svenska modellen. Vi ska ha starka parter som tar ansvar för Sveriges utveckling. Att urholka anställningstryggheten hotar kollektivavtalen och den svenska modellen.  

För mer information: kontakta Marie Martinsson ankn. 643 71

Bilagor
 

Publicerad av
Marie Martinsson

Rösta rätt den 19 september!

Rösta rött!!!

//gm Kicki Norman Socialdemokraterna Vilhelmina

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.