Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Nya gardiner …

… beställde jag i morse från Jotex. Väldigt ringt och lättsamt när man kan handla på internet… man förstår att det är lätt att fastna i nån sorts shoppingberoende…jag förundrar mig fortfarande varje gång jag shoppar på nätet hur snabbt och lätt det går.
Köksgardiner och vardagsrumsgardiner blev det… och igår fyndade jag hemvävda gardiner till d.ä sonens rum, som eftersom han åker iväg på utbildning i höst även kommer att användas som kontor.

Sen har jag "nya ", dvs "egna" gardiner överallt . Inte sådana som jag (eller mamsi) har hittat i nån mattraselåda nånstans. Ja …förutom fyndet på Prima , men dom kan man knappast räkna som mattrasor.

En shopping resa till Lycksele nästa vecka och sen har jag nog lyckats förbruka makens semesterpeng…. Då ska vi hitta en lamm…(?) lamm…(?) …gamkalsong till bilen ( har glömt vad det hette men det rimmade på gamkalsong)
…och ett besök på JYSK och Dollar är givet… Jag är också på jakt efter ett snyggt tyg till kökssoffan…helst ett som i någon mån matchar de nya gardinerna.

Igår satt jag på gräsmattan utanför mitt blivande hem och planterade om alla blommor innan jag bar in dom i lägenheten… bredvid satt min nya granne och hyresvärd och skrev en livsnjutarblogg, som man förövrigt kan läsa på VK. "Mickes Tyckarblogg"…  Nymalt och nybryggt kaffe, sol, värme och trevlig samvaro… En del mygg och knott men dom fick vara med dom också. Som norrlänning bryr man sig inte om sånt.
Och blommorna har nu fått en ny möjlighet att överleva ett tag till…
Några "ny " ytterkrukor hittade jag på Prima för 6-10 kr stycket… Billig och bra förnyelse. Jag vet inte om jag har sagt det förut men, Prima Prylar är en jätterolig affär.
I vardagsrummet som numera är rätt tomt står en helhög med ännu så länge tomma banankartonger och där har katterna race just nu… Jätteroligt att jaga varandra ut och in ur dessa kartonger. Låter som en hjord elefanter på språng..

I övrigt så har vi avskrivit hembygdsdagarfirande helt och hållet, jag och maken. Vi kom överens igår om att fokusera på flyttningen så vi blir klara nån gång, för även om vi har roligt så håller vi på vara rätt slitna nu.
Nu ska jag packa porslin…
hej på en stund

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.