Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Kommunerna behöver mera stöd…

Utdrag ur artikeln AiP

….Det blir allt viktigare att hitta lösningar för att långsiktigt finansiera välfärden och därmed ge kommunerna och landstingen, som ansvarar för vård, skola och omsorg, bättre förutsättningar att klara sina uppgifter.
Vi har noterat att det har genomförts eller pågår omfattande reformarbeten i våra nordiska grannländer när det gäller att rusta kommunerna inför framtidens utmaningar. Det är dags för ett helhetsgrepp också i Sverige. Detta har vi pekat på i den bok ”Kommunala vägval” (Nya Doxa) som vi publicerar i dagarna.

Vi har i boken pekat på följande nödvändiga åtgärder:
• Skattefinansieringen bör även i framtiden vara grunden för den generella välfärden.
• Staten bör inte genomföra nya stora skattesänkningar utan i stället bygga upp överskott som kan användas till successivt ökande statsbidrag till äldreomsorg och sjukvård. Det är orimligt att tänka sig att kommunerna och landstingen kan klara finansieringen av de ökande behoven av insatser inom kärnverksamheten med höjda kommunalskatter och höjda avgifter. Om de ökande behoven av insatser inom vård och omsorg möts med privata försäkringar skapas stora orättvisor, med stora kvalitetsskillnader som följd. ….

Läs mera >>>>

http://www.aip.nu/default.aspx?page=3&debatt=2486

I min värld spelar det inte så stor roll vad man säger om man med sina handlingar agerar åt det motsatta hållet…Det tycker jag är viktigt att tänka på när man ska börja tala sig varm om tex hållbara val….

Läs också …

Läxhjälp ska vara tillgänglig för alla

http://www.aip.nu/default.aspx?page=3&debatt=2484

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.