Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Sex procent tror att sänkt skatt ger flest jobb…

Sex procent tror att sänkt skatt ger flest jobb

 
86 procent av svenska folket uppger att de inte skulle arbeta mer om de får ytterligare skattesänkningar. Endast sex procent anser att sänkta skatter är den bästa strategin mot arbetslösheten. Detta enligt en opinionsundersökning som de rödgröna låtit Novus göra.

De rödgröna presenterar i dag sin jobbpolitik i sex punkter på DN debatt

1) Investera i klimatomställning. 2) Investera i bostäder. 3) Investera i välfärden. 4) Investera i Sveriges konkurrenskraft 5) Investera i utbildning. 6) Investera i en rivstart för Sveriges unga.

 

De rödgröna har låtit opinionsinstitutet Novus fråga svenska folket: Om du får ytterligare sänkt inkomstskatt, kommer du då att arbeta mer, arbeta mindre eller arbeta lika mycket som i dag?

86 procent uppger att de skulle arbeta lika mycket som i dag om de får ytterligare skattesänkningar.

Fem procent säger att de faktiskt skulle arbeta mindre med ytterligare skattesänkningar.

Bara fyra procent uppger att de skulle jobba mer.

Fem procent vet inte.

 

Detta mycket tydliga resultat står bjärt kontrast till regeringens jobbpolitik, där det så kallade jobbskatteavdraget är huvudpunkten. Det är dessutom den politik som Moderaterna har sagt ska vara den fortsatta jobbpolitiken även under nästa mandatperiod.

 "Svaret från dem som har arbete är uppseendeväckande och borde leda till eftertanke och självkritik i regeringskansliet", skriver Mona Sahlin (S), Lars Ohly (V), Maria Wetterstrand (MP) och Peter Eriksson (MP).

 

Svenska folket fick även frågan om vilket de anser vara det mest effektiva sättet att minska arbetslösheten.

Endast sex procent svarade sänkta skatter. Däremot anser totalt 57 procent att insatser inom arbetsmarknadspolitiken, vård, skola och omsorg samt vidareutbildning är effektivt.

12 procent ansåg att det viktigaste var att göra det lättare att starta företag för att därigenom skapa fler jobb.

 

"Regeringen satsar allt på ett kort: sänkta skatter som leder till ökade klyftor. Men ökade klyftor skapar inte jobb. Nu behövs en riktig jobbpolitik", skriver de rödgröna.

Jan Söderström

Urklipp från AiP

……………………

 

 

Hej på en stund

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.