Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Korståg på VKs tyck till

 

Det kom en insändare(se nedan) som ifrågasätter mitt agerande …igen… 🙂

…tänkte svara kort Tyck till… men det gick inte@…så det blev en blogg … varsågoda …

 

@

 

Märkligt hur Kristina Norman får fortsätta sitt korståg mot Maria Kristoffersson i sitt bloggande på VK! Annars är VK snabb på att ta bort insändare som riktar sig mot personer men tydligen inte i bloggform märkligt nog!

@

Läsare, 1 december 2012 kl 21.51.

0

 

Korståg! Det var för mig ett nytt ord i detta sammanhang och jag får nog fundera på hur och om det passar in i beskrivningen av min framfart.

Jag hade många ideer om vad jag vill åstadkomma med min blogg när jag startade här på VK ..Några av de intentionerna har jag lyckats verkställa, andra jobbar jag på och några har jag funnit vara alltför ambitiösa och lagt på hyllan… men … det är nog dags att påtala igen om vad mina intentioner med bloggen INTE är …. ALLTSÅ:

Vad jag inte gör!

Jag ägnar INTE mina bloggar till bedriva "korståg" ( om vi nu ska använda det senaste uttrycket) mot Maria Kristoffersson som person!!!! Det kan jag inte för jag känner henne inte. Jag deltar inte i hennes umgängeskretsar och har därför absolut ingen som helst anledning eller för den deln kunskapen att uttala mig om henne i den egenskapen … och jag har heller inget som helst intresse av det ….

Vad jag gör !

Jag skriver och påtalar , protesterar och ifrågasätter Marias POLITIK … och det faktum att hon inte alltid framför korrekt fakta i sina inlägg…

När jag tänker efter så är ju egentligen bara tanken att jag ska behöva bemöta ett sånt påstående ganska löjligt, om man betänker de innehållet i en del kommentarer som jag har fått ta del under min tid som bloggare… …men för dom som har slut på argumenten i debatten, så gäller att förflytta focus i frågan. Det här är ett sånt försök också!

……

Är det nån av er, idoliserande anhängare av Maria Kristoffersson, som har verkligen satt er ner och tänkt efter … Vad menas egentligen med dom förslag som Maria vurmar för? Tex

Nyckeltalsanpassning i kommunens verksamheter.

Det skulle spara pengar åt kommunen… men på vilket sätt ???? För mig innebär det en saftig försämring av kommunens verksamheter inom alla områden.

Vård och omsorgspersonal, som går på knäna redan nu, på vilken höjd ska vi kapa deras lämmar då? Vid höften?Det går inte ! …I förlängningen så blir våra gamla och vårdbehövande lidande. Dom som behöver det mest får mindre…= borgarnas politik!

Lärartäthet i skolorna… Ska vi börja prata om vilka lektioner som ska vara lärar- och tillsynsfria ? Hur blir det med barnen som har särskilda behov? Är det "vissa har det, andra inte *ryck på axlarna*"-attityden som ska gälla då? Ska vi börja anamma moderaternas elittänk … ???

Hur många människor/familjeförsörjare/ skattebetalare ska vi sparka inom kommunens verksamheter? Hur många människor/familjeförsörjare/ skattebetalare ska vi skicka ut i arbetslöshet? Tvinga till flytt från kommunen? Leva på A-kassa… försörjningsstöd? Minskade skatteintäkter! =sparka mera folk?

Vad blir konsekvensen av ett sånt förslag som nyckeltalsanpassning ?

Ni tycker säkert att jag överdriver men , tyvärr… det här är saker som skulle kunna bli en realitet om Alliansen skulle får igenom ett sånt förslag. Personligen så får jag nästan andnöd när jag tänker på det .

Hur gick det med avvecklingen/ utförsäljningen av kommunförrådet?

5 st mycket kompetenta personer friställdes. Vi har tappat kommuninnevånare på kuppen… hela familjer har flyttat ut ….!!!!

Blev det billigare? Nej det blev det inte ! Det blev dyrare! Inte bara för att anbuden var för lågt räknade, utan också därför att kommunen nu måste anlita dyrare arbetskraft utfrån till sånt som ordnades internt tidigare

Kan vi återställa? Nej det kan vi inte! Kommunen är uppbunden med ett kontrakt för några år till framåt Maskinparken är såld och det finns inga pengar att återställa för.

… och minns ni första vintern efter verkställandet av det beslutet ?…, hur snöröjningen såg ut?

….

Det här mina vänner , är den politik som Maria Kristoffersson och Vilhelminaalliansen företräder! Är det så vi vill ha det ? Det vill då inte jag!

Nej ! Jag bedriver inget kampanj mot Maria Kristoffersson som person. Den som påstår det har slut på argument.

När Maria skriver och framför information och fakta som är adekvat så får hon inga mothugg från mig. Då framför hon sina åsikter och det är hennes fulla rätt ….Jo förresten… det får hon … ibland …*flin*… Så ok… nästan inga mothugg…

Men varje gång hon kommer med blogginlägg där hon försöker förvränga, baktalar och placerar felinformation eller skriver direkta lögner, så kommer jag att vara där och påtala detta…så länge jag lever och har förmågan att uttrycka mig…

Öppenhet och Transperens betyder inte förvrängningar och omskrivningar …nämligen!

Konsekvensbeskrivning!!!!

@

En kommentar

  1. Viveka Abramsson

    Maria Kristoffersson är förtroendevald och har politiska uppdrag, hon använder sociala medier och beskriver sin, centerns och alliansens syn på samhällsutvecklingen i allmänhet och sossarnas politik i synnerhet.
    Därmed får hon räkna med att bli bemött på olika sätt utan att det ska räknas som personligt korståg och det borde hennes anhängare förstå.
    Eftersom hon Inte alltid tar debatten i sin blogg så är alternativet bl a att skriva i egna bloggar. För min del har jag nyligen lagt in ett nytt inlägg på sossebloggen som lyder så här:

    ”Den senaste veckan har jag vid två tillfällen ställt frågan till Maria Kristoffersson i hennes VK-blogg, hur alliansen har tänkt sig nyckeltalsanpassa den kommunala verksamheten. I den senaste bloggen har jag även gett min syn på upplåning vid större investeringar. Frågorna/kommentarerna har inte lagts ut, än mindre besvarats och jag tolkar det som att hon inte har något svar att leverera.”

    Öppenhet och transparens är vackra ord som inte bör missbrukas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.