Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Kom på i fredags…

… att jag totalt glömt bort att beställa tid för provtagning. Nått som jag skulle ha gjort för en vecka sedan egentligen…

Paniken stiger upp i halsgropen. Vad gör jag nu ? Hinner dom skicka prover tills torsdag när jag ska vara i Lycksele på koll? så jag snubblar in på sjukan och börjar leta pesonal, sent på fredageftremiddag… Lycka till! Tidsbeställnig sker per telefon på morgonen.

Men jag chansar…  hittar tjänstgörande sköterska för kvällen och berättar om min pinsamma fadäs och undrar hur jag ska gå till väga…

Hon fixar det hela åt mig. På ett litet kick står jag med en liten lapp med en tid … Måndag kl 10.45… Min  tacksamhet känner inga gränser… Återigen har jag fått hjälp att fixa det som min oförsonliga glömska ställer till för mig.

Jag bockar och bugar och skickar på detta sätt en alldeles speciell ros till personalen på Vilhelmina sjukstuga. Kram på er allihopa för att ni alltid är så snälla tillmötesgående och hjälpsamma.

Ofta kan det var ett nedrans bök att bo i inlandet när man är drabbad av sjukdom. Bla med långa resor till och från sjukvårdsinrättningar. Men nån gån då och då kan det var en stor fördel att bo på en liten ort där man känner alla och blir igenkänd.

Ikväll ska vi ha S-möte på Folkets Hus… bla valprogram står på schemat.

Och i övrigt håller jag båda tummarna för sonen som har fysikprov i dag. Elekromagnetisk induktion… sånt som bla generatorn i bilen går på har jag fått lära mig nu på morgonen… och det innan jag har druckit upp min första kopp kaffe…Det här blir nog en bra dag NerdThumbs Up

Hej på en stund

31 kommentarer

  1. kenneth fjällstedt

    Hej. Tänk om man fick hänga med på rosen för när jag bröt benet under julen så fick jag bra omhändertagande av våra skötersker på sjukan, innan de skickade mig till Lycksele.

  2. Mikael Fjällstedt

    Jag besker inte sjukstugan så ofta. Men blev dålig här över jul och fick ett kanonbemötamde. Jag skrev också en egen blogg och tackade. Man har ju genonm åren hört mycket negativt, tycker att det är bra med en motvikt till skitpratet.

  3. kenneth fjällstedt

    Nej, låt det vara kvar för du måste ju få lite gratispoäng nu när du är ny på den här bloggen och tack föe att jag fick vara med på den fina rosen.

  4. Kalle

    Men! Om man är ute och druttar ikull dragen ska vi andra stå för kalaset? Va? Ska skatterna ska gå te sånt?

  5. Kristina Norman

    Svar till Kalle (2010-01-26 16:56)
    Kalle: Man ska inte lyssna på skvaller det vet du nog… och skulle man ändå göra det så behöver man inte föra det vidare. Hoppas verkligen att du inte menar vad du antyder egentligen.
    ;op

  6. Minnesgod läsare

    Nog talar Kalle i gåtor, men om inte jag minns fel förtydligade en viss bowlingkung saken på den ökända skrömtbloggen dvs något skedde under ett dryckesslag.
    Fast frågan kan faktiskt resas rent allmänt, ska man verkligen få full del av sjukförsäkringen om man tex är berusad och gör sig illa? Sådana frågor vill ju ingen diskutera idag, dvs när rättigheter är diskutabla och man slarvar bort allmänna medel pga vårdslöshet och oaktsamhet.

  7. kenneth fjällstedt

    Jag måste tyvär göra minnesgod läsare besviken att jag och hunden var nykter när jag bröt benet. Tänk att man inte får vara med dig Kristina på en ros till den duktiga personalen på V-mina sjukstuga utan att dårfinkar måste förstöra din blogg med spydigheter.

  8. Minnesgod läsare

    Kenneth Fjällstedt: Nu får du allt vara så god och ursäkta, för det här är något som din son spred på den märkliga vilhelminabloggen. Vad din son häver ur sig är inte min sak men det skapar ryktesspridning som slår på sin omgivning.
    Mina resonemang kring vårdslöshet är naturligtvis så absurda att de inte ens kan diskuteras. Varför ska människor ta ansvar för sina handlingar när ”systemet” gör det?

  9. Kristina Norman

    Svar till Minnesgod läsare (2010-01-27 13:34)
    Minnesgod läsare: Jag hoppas innerligt att du INTE råkar ut för nått så att du skulle komma att behöva belasta vår sjukvård och våra skattepengar.
    Men om du skulle göra det nån dag, så hoppas jag att du kommer ihåg det resonemang du för nu.
    Alla människor och då menar jag ALLA har rätt att få hjälp om man behöver det och ALLA kan råka ut för en olycka… Jag tror inte att någon går och bryter fötterna frivilligt.
    Ditt resonemang ter sig i mina ögon djupt cyniskt.

  10. kenneth fjällstedt

    Men snälla Kristina du behöver inte be om ursäkt för en dålig kommentar från minnesgod som förövrigt verkar ha insikt om vem som skriver på vilhelminabloggen anonymt.

  11. Minnesgod läsare

    Kristina: Då jag inte dricker alkohol har jag åtminstone eliminerat den risktagningen och hur mycket ohälsa beror inte på alkoholkonsumtionen som ökar något fruktanvärt de sista åren? De som skadar sig själva och andra i rattfyllan borde betala varenda öre på sjukhusräkningen. INTE VI SKATTEBETALARE! Är det cyniskt att man ska ta konsekvenserna av sina handlingar?! Din ”solidaritet” betyder något helt annat än min. 20% högre landstingsskatt för högkonsumenter, det vore rättvisa det.

  12. Kristina Norman

    Svar till kenneth fjällstedt (2010-01-27 17:24)
    Kenneth :
    Nej det vet jag men jag tycker det är så förfärligt tragiskt.
    Nu är väl inte jag den som håller mig till bloggens ämne alla gånger, så jag ska nog inte säga så mycket om det. Mer än att man ska inte lyssna på illvilliga rykten och skvaller… och gör man ändå det så behöver man inte föra det vidare…
    ;o)

  13. Kenneth fjällstedt

    Hej minnesgod. Nu vet jag vem du är och att du är en kvinna. Lustigt att du har sån insikt men du kan ju blogga om andra hemligheter också. Det skulle säkert vk’s bloggläsare gilla. Förresten minnesgod, har du betalat skatten för dina tjänster?

  14. Minnesgod läsare

    Kenneth: Det finns fler än EN person som inte dricker alkohol på kyrkplassn. Nu är du ute på riktigt hal is för det är alltjämt fel kvinna du tror dig tala till. Ändå kan du inte låta bli att insinuera om betald skatt för ”mina” tjänster. Angivericentralen har talat, men varsågod. Det är fritt fram för dig att visa ALLA dina lärarkvaliteer. Att smida ränker och misstankar klarar du med bravur.

  15. vilhelminabo

    Vilka tjänster är det du talar om Kenneth?
    Tråden känns faktiskt virrig så räta gärna ut det här frågetecknet.

  16. kenneth fjällstedt

    Varför denna dåliga stämning? Jag har haft fast heltidstjänst under 39 år och betalat skatt under alla dessa år och det är viktigt att välfärden fungerar om alla gör det. Skulle man råka bryta benet som jag gjorde så skall samhället kunna ställa upp för mig utan att andra samhällsmedborgare behöver må dåligt för det. Tänk om alla som kan jobbar i företag eller har egen firma betalar skatt så skulle välfärden fungera. Jag föredrar det systemet före den amerikanska och högerns politik där man skall betala lite skatt och ha privata försäkringar därför då skulle de som inte har råd komma i kläm.

  17. Hasse

    Märkligt det här om en bowlingkung som spritt rykten som dementeras men ingen ältar väl detta? Utagerat!
    Frågan är varför KF spänner hanen mot Minnesgod som tydligen inte ska ha skattat för sina tjänster.
    Vem fattar väl alla som följt såpan på VB.
    Men vilka tjänster då och på vilket sätt fuskat? De undrar nog fler än mig.
    Har du fog för det KF? annars är det förtal.
    Det är sånt märkligt misstänkligörande som skapar dålig stämning. Precis som bowlingkungen spred fyllslagsrykten på VB.
    Vem som ska dra lasset för vårdkostnader rör inte omnämnda men det är faktiskt en intressant fråga.

  18. Mikael Fjällstedt

    Har Vilhelmina helt plötsligt fått en bloggdrottning på VK.se. Jag ser att du ligger etta på mest kommenterade ´. Grattis, Det verkar som att man får börja dra åt sig öronen, min position känns hotad. :):):)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.