Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Roade mig med att kolla…

… hur min inkomst har förändrat sig sedan 2006… För min del som är sjukpensionär på heltid blev svaret inte så muntert.  Men det visste jag i och för sig redan.  Det dammar allt oftare och allt längre perioder i min plånbok.

Min årliga löneökning sedan 2006 är  – 0,4%

Det är verkligheten för mig med Alliansens politik. Vore det inte så jävla tragiskt så skulle jag skratta.

Gå in och kolla vad ni får för resultat och skriv gärna en kommentar till mig

http://www.jobbskatteavdrag.se/

 

Thumbs Down

7 kommentarer

  1. kenneth fjällstedt

    Jag hoppas inte jag sårar dig nu men jag har fått en rejäll standardökning tack vare deras politik. Jag har bara under senaste årena fått ut ca. 1500 kronor netto varje månad dessutom har jag under 2009 haft rotavdrag med ca. 20000 kr. Den kostnaden för samhället som gynnat de som jobbar och haft råd att utnyttja rotavdraget är de stora vinnarna. Dessutom så har fastighetsskatten minskat vilket gör att om man har dyra fastigheter så gynnas man naturligtsvis. Gissa var de dyra fastigheterna finns? Det är den värdegrunden man har som borgeligt styrd allians i sverige……forts

  2. kenneth fjällstedt

    forts… Jag tappade tråden för jag fick telefon. Men med den politik som gynnat vissa måste betalas av någon och de är tex. pensionärer. sjukskrivna, arbetslösa och låginkomstagare. Man har med borgarnas politik infört regler liknande de man har i usa där man gynnar kapitalet. Då är frågan, är det den typen av samhälle vi vill ha i sverige. För min del så betalar jag gärna lite mer skatt bara man inte trampar på de som har det ekonomiskt svårt.

  3. Mikael Fjällstedt

    Ja det är ju inte svårt att förstå varför vi är socialdemokrater. Dom med mycket pengar har fått mer på beskostnad av låginkomsttagarna. Det är bra att du redovisar verkligheten Kristina. Kanske det finns fler där ute som tänker till.

  4. fripassagerare?

    Förra årets deflation drog ner pensionerna och systemet är grundat på blocköverskridande beslut. Tills förra året så var det väl plus sen 2006?
    Men när världen är i ekonomisk depression och ”öket” är noll % är välinget att orda om. Är man sjukpensionär så är banne mig ordet ”löneök” rent pinsamt när vi är i global kris. Vilka krav kan sjukbidragstagare ställa?
    Var glad att vi har ett sjukförsäkringssystem som är i balans.
    De som jobbar får mer betalt i fickan och de som åker på vinträffar i Nästasjö får mindre. Som du skriver i din blogg så undrar man faktiskt över din egen arbetsoförmåga

  5. Kristina Norman

    Svar till Mikael Fjällstedt (2010-01-24 09:32)
    Mikael och Kenneth
    Tack för era kommentarer.
    jag skrev detta för att få lite olika input och det har jag ju också fått som synes
    ;o)

  6. Kristina Norman

    Svar till fripassagerare? (2010-01-24 10:48)
    Fripassagerare?
    Tack för din åsikt. Jag skönjer en lätt ”aggresiv ” tongång hos dig. Vet inte varför….
    Jag väljer oftast att skriva om dom saker i mitt liv som är trevliga. För tro det eller ej … även en människa som har drabbats av sjukdom kan få lov att uppleva trevliga tillställningar ibland.
    Att jag inte berättar hur jag mår efter en sådan event eller hur lång tid det tar att återhämta sig när man går på ”tjurskallen” en dag är mitt val, för det tror jag inte att någon är intresserad av egentligen.
    Det kan jag dock inte göra varje dag, som ett jobb skulle innebära.

  7. Kristina Norman

    Svar till fripassagerare? (2010-01-24 10:48)
    Förresten… att jag skriver ordet löneökning är en ironi från min sida. Står det minus framför siffrorna så skulle jag vilja säga att löneökningen är ”relativ”…
    ;o)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.