Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Redo för nya utmaningar

Hej på er allihopa…

Jag är en Vilhelminatjej i mina bästa år som tar steget ut i vida världen ännu en gång via Internets värld. I några år har jag bloggat på Vilhelminabloggen under namnet ruggugglan … Under årens lopp har jag kommit att bli bloggens drottning , dvs jag har den stora äran att kunna tillgodoräkna mig flest status poäng av alla och min blogg är välbesökt… Jätteroligt tycker jag förstås att det är att folk gillar det jag skriver och det triggar mig föstås i min skrivlust.

Mina bloggar handlar om allt mellan himmel och jord. Det som ploppar upp i mitt huvud just för stunden när jag sätter mig ner och klägger fingarna på tangentbordet.  Allt från vad det blir för middag till vad jag tycker om alliansens politik.

Själv är jag socialdemokrat från födsel och av ohejdad vanasom är så djupt inrotad att nått annat finns inte. Så ni kan förstå att jag har en hel del att tycka om både ditt och datt. Det är dock inte alltid som jag känner för att skriva rungande politiska bloggar … ibland känns det bättre att lägga ut ett recept på tex kolakakor…. och då blir det så…

Tyvärr lider jag av en ganska stor portion av tangenstbordsdyslexi så felstavningar är vanliga och jag ber om överseende med detta. Ibland har jag så "bråttom "att jag inte "hinner" se felen och då brukar jag vara för lat för att gå tillbaka och ändra.

När dom supereffektiva och framgångsrika tjejerna Sara och Jennie startade Bollnäsbloggen gick jag med där också under samma namn. Där har jag också skrivit under det senaste året, och nu känns det som det är dags för något nytt .

Privat är jag gift med Urban sedan 23 år. Vi har varit livskamrater i 28 år och har två pojkar tillsammans. Dessutom har jag en flicka sen tidigare. Pojkarna bor hemma fortfarande. Den yngste ( hårdrockarsonen)går fortfarande sista året i gymnasium och den andre (storebror)har ännu inte hittat sin plats på arbetsmarknanden. Tjejen (Pigo) bor i Umeå och jobbar som socionom.

Maken är bowlingspelare av stora mått. Han och hans klubbkamrat blev

"Svenska mästare"  i 2 manna bowling 2009…och i maj ska vi ner till Göetborg och "försvara titeln ". Jag brukar hänga med på tävlingarna som hejaklack / maskot när tillfälle ges … Jätteroligt! Till "vardags " spelar han i VIK Bowling och dom ligger i serien nordallsvenslkan… Jag hänger förstås med på matcherna så ofta jag kan och hejar…

Själv är jag sjukpensionär sedan flera år tillbaka bla pga av en whiplashskada som satt käppar i hjulet för min framfart inom arbetslivet. Mitt liv är alltås rätt så begränsat pga av ständig värk och annat oknytt , men med åren har jag lärt mig att hantera detta bättre och bättre, och idag tycker jag att jag håller på att hitta en acceptabel vardagslunk i livet…

Detta var lite grann om mig och de mina… klockan tickar och det är läggdags. John blund är på väg med sin sömnpulverpåse  så nu säger jag

Hej på en stund

Flower

 

9 kommentarer

  1. kenneth fjällstedt

    Hej Ruggis/ Jag blir den första som skriver en kommentar till dig. Jag skulle bara kolla på bloggen och såg att du har registrerat dig här och börjat blogga. Kul tycker jag för då kan man gå in och läsa vad du skriver och kanske komma med nån kommentar ibland. Natti natti på dig.

  2. Mikael Fjällstedt

    Skoj att du hamnade här. Det där med statuspoängen blir ju ett minne blott. Men det är ju inte det viktiga. Vi kan tävla om antalet besökare på hemsidan under ett dygn istället. :):)

    Jag ser fram emot dina bloggar och sosse mötet på måndag blir nog skoj. Makt galna som vi är ska vi ju ta makten till hösten och förändra det kaos som alliansen ställt till med så att det blir långsiktigt hållbart att bo i Vilhelmina. :):)

  3. en dotter

    Mikael!
    Maktgalna, menar du det? Huvvaligen! Ska S ta makten i Vilhelmina för att ni är maktgalna? Jamen nog är då allt är sig likt på plassn. Trodde på samlingsregering efter valet med siktet mot Vilhelminas Bästa – för fler än hälften.

  4. Mikael Fjällstedt

    Hej en dotter! Det var ett skämt till Kikki med tanke på kyrkovalet. Men det är klart att vi sossar ska göra vårt allra bästa i den stundande valrörelsen för att vinna valet. Vi vill kämpa för att vår politik ska råda i Vilhelmina.

    Jag tror på ett klart mandat för vinnande part. Det krävs för att kunna driva en bra politik. Du vet för många kockar för att göra soppan brukar oftast sluta i kaos.

  5. en dotter

    Mikael!
    Men, det var väl då bryska brösttoner från herr Abramsson som arbetarpartiet stämde in i, vi skall ta makten. Herr Abramsson som ej ens är med i vår kyrka. Varför skulle då någon tro att tongångarna vore annorlunda i detta val? Nej du käre Mikael, er makthunger är ett farligt begär. För du tillstår ”Vår politik ska råda” och då råder man väl ensamen? En bra politik driver man gemensamt, det borde samlingsregeringen under kriget påminna dig om.

  6. Mikael Fjällstedt

    Nu råder det ju inte krig i Vilhelmina och Sverige framförallt. Olika partier har lite skillnad på ideologier.

    Därför är det givetvis vårt mål som parti att det är vår syn på samhället som ska gälla. Valet får utvisa hur framgångsrik vi blir. Det sker alltid en kamp om röster fram till ett val och sedan blir man tilldelad mandat utifrån vad väljarna vill. Det är sedan den maktbalansen som råder under 4år. Konstigare än så är det ju inte. Ska man sedan vinna nästa val så gäller det ju att sköta sina kort väl under mandat perioden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.