Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Utvärdering av den sänkta arbetsgivaravgiften för unga sågas!

IFAU, som sorterar under arbetsmarknadsdepartementet arbetar just nu med en utvärdering av den sänkta arbetsgivaravgiften för unga. Enligt SVT är inte kritiken nådig: http://www.svt.se/nyheter/sverige/article1202618.svt

”Enligt en preliminär rapport från IFAU (institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering) är kostnaden per nytt jobb mellan 1 och 1, 5 miljoner kronor enligt rapporten. På längre sikt är det osäkert om reformen har någon effekt alls trots att den kostar 14 miljarder kronor per år.”

De sänkta arbetsgivaravgifterna, tillsammans med den sänkta krogmomsen och jobbskatteavdragen, är regeringens flaggskepp på jobbfronten. Även de åtgärderna har blivit hårt ifrågasatta.
http://www.dn.se/nyheter/politik/sa-har-atgarderna-mot-arbetslosheten-paverkat-sysselsattningen

En kommentar

  1. fd sosse

    Jo, jag läste också denna rapport. Det var i alla fall ett försök till något nytt, när det gamla inte fungerat. Jag saknar också en beräkning av hur hög ungdomsarbetlösheten varit utan dessa åtgärder, typ liknande spanien? Vad gäller Stefans och S förslag om åtgärder/garantier om jobb, praktik eller utbildning inom 90 dagar låter det ju jättebra. Men vad händer i norrland? Bor man i en liten norrlandskommun, får man välja utb, måste man flytta, blir det tvångsåtgärder? Här har S inga svar alls, och som norrlands patriot undrar jag verkligen hur det rent praktiskt ska ordna sig. I stor kommunerna finns ju både jobb, alla utbildningar men i V-ma. Lse?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.