Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Det gläder mig…

…att läsa mrogontidningarna om den senaste opionsundersökningen som visar att om det var val idag så skulle de rödgröna ha egen majoritet.
”Det rödgröna tåget går som på räls ” skriver man. Gott så!
Vi behöver ett regeringsskifte , en annan fördelningspolitik för att kommunerna ska kunna klara sitt uppdrag med skola och omsorg.
Men som Stefan Löfven säger i en kommentar: ” Det är 16 månader kvar till val. Det krävs hårt arbete varenda dag fram tills dess.”

Sen väntar många års hårt arbete för att bygga upp det borgarna har raserat under de här 2 mandatperioderna.
Ja , det är bara att spotta i nävarna och hugga in !

5 kommentarer

  1. fd sosse

    Tyvärr tror jag du är för optimistisk. Jag har inte sett någonstans att S vill förändra statsbidragen till små Norrlands kommuner. De senaste dagarnas Husby händelser lär väl inte ge V-ma mer pengar? Vart tror du partierna kommer att lägga resurserna på efter detta? Som jag brukar säga, vi är knappt 1 miljon människor norr om Dalälven, och resterande nästan 8,5 miljoner söder om den. I ett skarpt läge så kommer inte ngt parti stå upp för Norrland, oavsett vilket parti det är, tragiskt men sant. Behöver man röster så lägger ALLA partier krutet där antalet röstande är störst. Sist men inte minst. Både S och M var eniga om att förändra skatteutjämnings systemet för kommunerna, och effekten blev att små norrlandkommuner blev förlorare, och S har godtagit detta. Du kan inte säga något annat!

  2. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2013-05-24 10:19)
    Kort och gott! kampen går vidare! Vi som bor i norra Sverige och inlandet får ett tufft jobb, jag tror inget annat. Men som sagt det är bara att spotta i nävarna och hugga in. Att lägga sig ner och ge upp är inget alternativ.

  3. Lars Johansson

    Vad säger att inlandskommuner måste godta att det är staten som enbart och allena som ska lösa problemen?

    Om man kan gå in på vad som krävs för att lösa frågan om statsbidrag kanske man ska se på Norge och den glesbygdspolitik man har eller för den delen se på våra naturresurser i inlandet som kan vara allt från humankapital till råvara och innovatörer.

    Det är bara att hitta politiska lösningar, beslut gäller bara tills ett nytt beslut fattas så enkelt är det. Kavla upp ärmarna, gnugga geniknölarna och acceptera inte att orättvisa finns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.