Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Flyttlådor, gamla tidningar och tejp…

… Börjar torna upp sig efter väggarna i rummen. Ruggugglan drar upp bopålarna igen… Den här gången till ett alldeles egnahem med mycket svängrum så att man kan lufta och flaxa med vingarna när det behövs. Att flytta är som alla vet ett nedrans slavgöra, och att packa ihop sitt hem innebär ett orosmoment utan like. Det tar tid att landa igen i det nya. Men nu flyttat vi till eget efter många år i hyreslägenheter och det är positivt…

”Barnet” som jag har i Stockholm är på lägenhetsjakt också. Går så där kan man väl säga. Hon hyr i andra hand idag, men behöver inom några månader en egen lya. Bara att hålla tummarna för att hennes lucky strike fortsätter.

Idag har jag förövrigt tittat på det högtidliga riksdagsöppnandet och lyssnat på Reinfeldths regeringsförklaring….
Jag säger bara …. Sucka mitt hjärta , men brist ej!
Just nu mäktar jag nästan inte med att utveckla den tanken… Jobben, vården, skolan, omsorgen, bostäder, infrastruktur … Listan kan göras lång på vad han skulle ha satsat på istället för det 5 jobbskatteavdraget, som ger till dom som redan har….
Jag undrar om den som tjänar 21000 och får 200 spänn mera i månaden verkligen tycker att det är värt i förhållande till att vår välfärd nedmonteras och skolorna presterar allt sämre resultat….
Jag räknar dagarna tills valdagen nästa år när vi får byta ut den här regeringen.
Så här kan vi inte ha det i Sverige 2013.

6 kommentarer

  1. G E Abrahamsson

    Grattis! Tacka nu Reinfeldt på din bara knän för hemtjänstavdragen han infört. För du måste väl städa i ditt nya ”palats” med 12 rum och kök? Här kommer du se nyttan av moderat politik/Tjoflöjt!

    Allvarlig: Både för och nackdel bo i eget. Bra om man är någorlunda händig. Det brukar alltid finnas något som måste göras. Snön på vintern exempelvis. Men som sagt de 12 rummen blir bra.

    • Kristina Norman (inläggsförfattare)

      Hahhaha …nog för att mitt omfång har utvidgats under åren men tror du att jag behöver 12 rum för att sträcka ut mina vingar ? 🙂
      … Och städa…. Det är väl sånt man gör på fredagarna för att förtjäna sitt fredagsmys, eller?…..

  2. realist

    Ja, men du glömmer ju att Stefan L och toppen i S har gått ut med att INTE återställa jobbskatteavdragen, de 4 första är ju de största…….inte det sista. Jag beundrar din princip fasthet, men, men jag tror du kommer att bli besviken. Det är mkt möjligt att alliansen förlorar valet 2014, men sen? Efter Juholt väntade alla på Stefan effekten, och visst: som norrlänning, metall ordförande mm. Men vad har hänt? Mona anklagades för ha sänkt partiet, men varför stiger det inte mer än det gör? Varför är de nya sympatisörerna i SD oftast fr S? Det låter jättebra med stark offentlig sektor, och att ”alla ska med”. Men även med återdragning av alla jobbskatteavdrag så hjälper det inte! Vi behöver fler som jobbar. Alla kan inte arbeta heltid, men faktiskt en del klarar deltid. Som jag sagt tidigare är även i framtiden Norrland förlorare. Oavsett block.

    • Kristina Norman (inläggsförfattare)

      Vi har en lång väg att vandra och det finns mycket man kan ha åsikter om även i Stefan Löfvens resonemang om jobbskatteavdragen. Men jag kan förstå varför han resonerar som han gör även om jag inte håller med honom helt. Jag tror att svenska folket hellre lägger pengar på en fungerande välfärd än några hundralappar i sin egen plånbok. Och ännu mera nu när man så att säga med egna ögon kan se vart vi är på väg med en allianspolitik. Olika undersökningar visar ju också på att en övervägande del av svenskarna vill att man ska satsa på välfärd framför skattesänkningar. Själv gör jag vad jag kan för att väcka opinion på social medier och jag är inte ensam om det.
      Sen tycker jag att det har varit mycket tydligt att Stefan Löfven säger att Jobben är det viktigaste. Och det finns olika förslag på vilka satsningar som ska till för att lyckas med det. Jobbmatchning och kompetenshöjning är ett par av dom .
      Norrland blir förlorare om vi lägger oss platt ner och godtar vilken politik som helst. Men det gör vi inte!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.