Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Vad hvilja Socialdemokraterna?

…  Jo detta !!!

…utdrag ur skuggbudgeten …

 

 

3 kommentarer

  1. Edor Abrahamsson

    Hej! Ja jag är ju ingen ”riktig” pensionär än så länge, om några år kanske så jag är inte aktuell för någon höjning, den som du visar. Men visst är det gammal klassiskt lurendrejeri att låtsas ge nu barnfamiljer och pensionärer en hundring extra i månaden? Vad får du för hundra kronor idag? Inte mycket. Skulle man göra något radikalt för låginkomsttagare har jag ett förslag: Inkomster upp till 10 000:- ingen skatt. 10 000 är vad man behöver som minimum leva på idag. 10001-20000:- 20%-skatt. 20001-30000:- 25%-skatt. 30001-40000:- 30%-skatt. 40001-50000 35%-skatt. Allt därutöver 40% oavsett vad man tjänar.
    Varför hålla på ge med ena handen och ta med den andra? Det är väl bättre då att en ungdom får tjäna sina 10000/mån skattefritt. Hyresbidragen för många skulle försvinna om man istället låter den som tjänar lite få behålla sin lön utan skatter. Många bidrag skulle istället ersättas med en lön, kanske inte så hög, men en lön och ett arbete så man känner sig nyttig och på så vis får in en ”fot” på arbetsmarknaden. Som det nu är hänger buden i luften vilka som är bäst på ”ösa ut pengar”. Men leder det någon vart? Det här är ständigt återkommande, hur folk ska ordnas arbete. Nä ta mitt råd, det kommer inte lösa hela problemet men något/Tjao

  2. jonna

    Sossarna kanske ska börja med att betala tillbaka pensionärerna de 750 miljarder kronor Göran stal?

    ..bara en tanke

  3. Edor Abrahamsson

    Göran Persson må ogillas av många, men de åren när olika politiker (under Carl Bildt bl a) försatt Sverige i konkursmässigt skick, var det när Göran Persson tillträdde som statsminister han fick kliva in och rädda oss. Men du har rätt jonna i att det var pensionärerna som offrades och de har aldrig ersatts och kommer inte göra det heller med den här regeringen i alla fall. Det är ju extra populärt nu att de som har minst ska satsa åt de som roffar åt sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.