Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

På den presskonferens…

image

…som Jan Björklund höll idag meddelade han att han tror att skolresultaten kommer att fortsätta sjunka fram till år 2018. Det är uppenbart att regeringens skolpolitik har misslyckats.

På presskonferensen berättade Björklund också att regeringen kommer att inrätta en Skolkommission och ett utbildningsvetenskapligt råd. Vi har i skolnätverket allvar.nu tillsammans krävt en Skolkommission och det har gett resultat.

Det är bra att regeringen nu backar på punkt efter punkt från sin skolpolitik och följer i Socialdemokraternas spår. Vi tar gladeligen på oss rollen som motor i svensk skolpolitik.

Det beräknas ta drygt ett år för Skolkommissionen att komma till sina slutsatser. Under den tiden kan vi inte bara stå och se på. Tvärtom, måste skolan redan nu stärkas i grunden. Vi vet från forskning att mindre klasser de första åren i skolan är oerhört viktigt för elevernas kunskapsresultat. Regeringen fortsätter att prioritera skattesänkningar. Vi prioriterar skolan här och nu, och för framtiden.

Vi är nu nära 5000 personer som samlats i skolnätverket allvar.nu. Vi har också genomfört en första enkät bland alla medlemmar, och resultaten kommer att gå ut till er i veckan. Om du inte redan svarat, klicka här för att vara med och påverka skolnätverkets inriktning: https://response.questback.com/socialdemokraterna/cmeka4owki/

Nu går vi vidare för att bli en ännu starkare röst i debatten. Sprid allvar.nu till dina vänner och bekanta.

Tack för din insats,
Stefan Löfven
Partiledare Socialdemokraterna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.