Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Hur var det nu ?

Göran Jonzon har hävdat att ALLA ska få komma till tals i kommentarsfältet på hans blogg, även om man har olika åsikter. Men det visar sig inte alls vara fallet.

I hans blogginlägg ” Vem betalar vem? ” går han till attack och påstår att jag är en enögd, indoktrinerad socialist och Vilhelminas propagandamegafon, efter att han tagit del av ett inlägg som jag gjorde angående de försämrade villkoren i studiemedlen som regeringen har lagt förslag om.
En dialog startas i kommentarsfältet, vilket ska erkännas, jag aldrig skulle ha initierat om mitt namn inte nämnt i de ordhävorna.
Nåväl….. Olika åsikter kan man ha, och om sanningen fram så skulle jag bli väldigt förvånad, om inte t.o.m chockad, om det skulle uppdaga sig nån dag att jag skulle dela åsikt med den mannen.
Men i den sista kommentaren som jag skriver, ändrar han texten helt och lägger ut (?)
Så var den med den integriteten ! Det ser ut så här!

Kristina Norman
23 februari, 2014 kl 22:05
Off Topic !

Vad det skulle ha stått är, och nu skriver jag från minnet så det blir ungefär,

”Socialdemokraten Kristina vet att vi behöver ge till dom som behöver efter förmåga! för att vi ska kunna bygga ett rättvist och jämlikt samhälle, och därmed kunna åtnjuta frihet och tillfredställelse.
Kristdemokraten Göran kan räkna som han vill i bokföringstermer så kvarstår faktum att inte ens han kan få nånting för ingenting. ”

Hade det inte varit bättre att inte lägga ut alls om det nu råkade vara så stötande att han var tvungen att radera allt som jag hade skrivit?

Jonzon har hakat upp sig på mitt uttryck att studenterna får ”betala” för de skattesänkningar som Borg har lånat pengar till.
Har man ett bidrag så kan man inte säga att man får ”betala”, säger han…
-Jo, vidhåller jag. Det kan man visst det!
Minskar man bidragsdelen i studiemedlet, så innebär det för många att man blir tvungna att utöka lånedelen. Man får alltså betala, dyrt…och längre än idag enligt liggande förslag. Om man sen betänker att dom försämringar som föreslagits, kommit till för att finansiera lånen som gått till skattesänkningar för dom som redan har, så läggs ytterligare en tvist på orättvisan som håller på att begås.
Regeringen har med det här förslaget helt missat en mycket viktig poäng med den nuvarande utformningen av studiemedlen, nämligen :
Studenter i Sverige ska ha jämlikhet i chanser till studier oavsett social bakgrund. Att studenter har möjlighet att finansiera sina studier hindrar därmed en social snedrekrytering till eftergymnasiala studier och social orättvisa. Det är studenters egen förmåga och prestation som ska betyda något för livschanserna snarare än exempelvis social bakgrund, etnicitet, eller kön.

Nå, jag konstaterar än en gång att det lönar sig ICKET att försöka föra en diskussion med Göran Jonzon.

I övrigt så kan det vara värt att läsa de kommentarer som Åsa Össmo har lagt i ovan nämnda kommentarsfält. Där Hon har några mycket bra poänger.

3 kommentarer

  1. Kristina

    Svar kom , men inte i mitt kommentarsfält. Jonzon föredrar att hålla sig på sin egen planhalva där han själv får bestämma premisserna…
    Nu vet jag ju sen gammalt att det är inte stor mening att försöka förklara nått för Jonzon för han vet ju bäst i alla lägen. Det visar inte minst de ”sagor” som han med jämna mellanrum envisas med att dela med sig av. Jag skulle inte påstå att han är nån större författartalang inom gebitet ”sagor” ( han kallar innehållet i sin kommentar så , själv) och ifrågan om förståelsen eller insikten om socialdemokratins ideologi finns det mycket övrigt att önska … Tyvärr!
    Men han bestämmer ju själv vad han vill skriva i sin blogg så

    Så här skrev han iallafall till mig. ….

    Göran Jonzon (inläggsförfattare)
    24 februari, 2014 kl 11:52
    Jag har raderat ditt senaste inlägg Krisitna Norman, då det helt saknar koppling till det inlägget handlar om.
    Det står dig fritt att föra fram politiska pamfletter på din egen blogg, men du får respektera att hålla dig till ämnet här.
    MVH
    Göran

    Tjosan!

    • Mr Cool

      Du stavar statsministerns namn fel men det beror väl på den kravlösa sosseskolan som både du och jag gått i. Men var det inte Ljugholt han hette……du vet han som smugglade tryckpressar till Polen men de som verkligen gjorde det minns honom inte.

      • Kristina Norman (inläggsförfattare)

        …och när man inte kan argumentera för innehållet i inlägget så tar man till förminskade istället….(?) Nu tror jag inte att det är min skolgång som är orsak till att jag stavar ett efternamn fel.
        För övrigt vill jag inte påstå att min skolgång var kravlös, tvärtom hade vi mycket kompetenta lärare i Sollefteå kommun, där jag gick min grundskola och gymnasium, som ställde krav på att man kunde sina läxor och följde med på lektionerna.
        …men tack för att du uppmärksammar mig på min ”miss”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.