Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Funderingar i största allmänhet…

… pågår i ruggugglans huvud just nu.

Maken jobbar kväll och har därför varit hemma opå morgonen, servat trött och kurig rugguggla med kaffe, betalat räkningar och deklarerat. i gengäld bjöd jag på amerikanska pannkakor med sylt och bär. Nu har han åkt iväg för att ta hand om farfars räkningar och posta deklarationerna.

Farfar, som bröt lårbenet för ca två veckor sedan, pinnar på i sin takt och ska i veckan flytta från akutavd i Vilhelmina till särskilt boende under rehabiliteringen. Under tiden sköter vi om det vardagliga, såsom att betala räkningar och vattna blommor mm,  så att han kan koncentrera sig på att bli så pass frisk så att han kan flytta hem igen. Han är en kämpe.

Maken var till Stockholm i helgen och spelade SM- kval. Men det gick inte så bra för honom, så det äventyret tog slut ganska så omgående. Lagkamraten Stefan Rynell dundrade in något över 1700 ( med reservation för minnes apsus)och leder därmed tillsvidare sin klass , så nu är det bara att hålla tummarna för honom…

Själv hade jag en liten bjudning med goda vänner på lördagkväll. Det var gott att äta, dricka nån enstaka pilsner, lyssna på sköna låtar och att vara social i goda vänners lag i all enkelhet. I går var således en självförvållad trötterdag, men själen mår bra och det är huvudsaken.

Läser på Dagens Arena ett inlägg av Kjell Rautio ang den sjuka sjukförsäkringen. Den politik och de direktiv som Alliansregeringen har lagt på Försäkringskassan, börjar visa sig på allvar också i statistiken. De försämringar som införts börjar bli mätbara på riktigt och man kan tydligt se att kostnaderna har vältrats över på kommunerna i from av ökade försörjningsstöd. 

Läs !!!! http://www.dagensarena.se/opinion/kjell-rautio-lo-sjukforsakringsfragan-ar-brannhet/ 

Idag är Milla puppieprincess och jag trötta pga av det skitväder som härjar. så nu passar vi på att slänga omkull oss på soffan och vila tillsammans. Hon är så varm o och go att kura ihop sig intill min puppieprincess.

Ikväll är det S- politikercafe i Nästansjö skola. kl 18.00

Kvällens tema: Skolan, hemsjukvård och renhållning.

Alla välkomna !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.