Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

På Socialnämnden…

…igår hade vi ytterligare ett ärende där F-kassan har dragit in alla erättningar för en person som inte klarar sig själv en minut på dagen. Man vältrar över kostnaden för den nödvändiga vården på Kommunenerna men pengarna följer inte med, och i en redan hårt ansträngd ekononomi går man hem från nämnden med en stor klump i magen. Kommunen har skyldighet att värna om sina medborgares väl och ve , men pengarna som vi ska göra det för minskas drastiskt med den politik som förs idag från regeringen. Minskade intäkter i form av frysta statsbidrag ochminskade intäkter pga av jobbskatteavdraget.

 
Nu kommer dom här LSS-ärendena trädda på ett snöre, en efter en får våra brukare avslag på fortsatta ersättningar från F-Kassan … Det skapar oro, turbulens och mera sjukdom för dom drabbade att utsättas för detta vedervärdiga bedömande. Läkarna bedömer att vården och omsorgen behövs, kommunens handläggare och personalen som jobbar med dom här personerna och sliter sitt hår pga av de försämringar som skapas i hälsotillståndet pga av detta och man kan se desperationen som lyser i ögonen, men F- kassan tar ingen hänsyn.
Kan man klä sig själv, (om än man behöver nån som står bredvid och puttar på hela tiden) då anser F-kassan att man klarar sig själv.
Det är cyniskt, omänskligt och mycket ovärdigt ett samhälle a’ 2013 att behandla sina sjuka och svaga på det här sättet. Hur länge ska det här få fortgå! Jag är så arg så jag kokar!
Det här mina vänner är borgarnas politik!  Drygt 500 dagar kvar till valet! Idag känns det oöverstigligt !
 
… och nu börjar Arbetsförmedlingen kampanja för att hjälpa arbetsgivare att sänka lönerna….
 
 
 
 
 
 

En kommentar

  1. G E Abrahamsson

    Jag finner det inte så konstigt, då jag var som sämst kunde jag inte komma ur sängen än mindre klä mig. Försäkringskassan ansåg jag var för frisk för hjälp hemma på deras bekostnad, jag hänvisade till hemhjälpen via kommunen som jag naturligtvis fick stå för själv. Det här är tre år sedan och det knappast blivit bättre. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta, inget av det hjälper tyvärr.

    (förra kommentaren med samma innehåll satte jag i fel sammanhang. hit var det tänkt)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.