Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Vattentäta skott…

 …finns det på vissa fartygstyper har jag hört …

Men att det skulle finnas vattentäta skott mellan den politik som regeringen för och de konsekvenser som det medför ute i landet det tror jag inte ett ögonblick på .

Maria Kristoffersson däremot  … hon tror att det ena inte alls ha med det andra att göra (allt enligt hennes egen blogg)).. Att vara en så pass högt uppsatt politiker och inte förstå sambandet …det är märkligt tycker jag.

Uttrycket "stoppa huvudet i sanden" fick ännu en ny mening idag .

2 kommentarer

  1. fd sosse

    Ni har både rätt och fel, du och Maria K. Det är sant att statsbidragen till landstingen har minskat, men att den sk kömiljarden tillkommit. Det är också sant att det finns S-ledda landsting i Sverige som går skapligt ihop ekonomiskt, hur förklarar du det? Hur förklarar du att jag var med och sparade pengar inom landstinget under Göran Persons tid som statsminister? Tyvärr gör politiker, oavsett parti ofta ett fel. Man blandar ihop kommun, landsting och riksdag, vad nuvarande har gjort eller vad föregående gjorde……Även om fd mandatperiod har betydelse, så måste man koncentrera sig på sin egna period!

  2. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2012-04-17 13:13)
    För min del är det solklart att den politik som förs ger konsekvenser som är negativa… att skylta med en kömiljard …ok…men då ska man ju tänka på hur mycket pengar man drog in först… men det glömmer man ofta att ta med i ekvaktionen. och det är därför som det inte går ihop i slutändan.
    När Göran Persons regering tog över fick han göra en omfattande sanering i en ekonomisk kris som ”regeringen Bildth” åstadkom. Detta är allmän kännedom. En uppgift som ”han” gjorde med bravur och som den här alliansregeringen har haft stor nytta av…

    Regeringen Reinfeldt beslutar sig för att lägga en budget som är för liten för kommuner och Landsting + att att ständiga jobbskatteavdrag och övriga skattesänkningar minskar intäkterna för kommuner och landsting.

    Att koncentera sig på den nuvarande mandat perioden är precis vad man gör nu … Det är nu pengarna fattas! och genom Alliansregeringens politik kommer det att fattas ÄNNU MERA pengar de närmaste åren.

    Det går inte att särkilja när den enes handling blir en sådan allvarlig konsekvens hos den andre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.