Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Appropå fattigdom

 

 

Roger Mogert (S) har skrivit en debattartikel som handlar om den ökande fattigdomen i Sverige.

Jag vet inte vad som är värst ! Det faktum att debattören ser sig nögdad att påpeka att illustrationen till artikeln inte är ett fotomontage eller själva fotot i sig som visar en lång ringlande kö till ett soppkök. … eller att Stockholms Socialborgarråd Anna König Jerlmyr inte tycker att illustrationen/ bilden / fotot stämmer med hennes bild av verkligheten (???) … NÄHÄ!!!!

Anna König Jerlemyr kanske har missat att allt fler människor utförsäkras från både A-kassa och sjukförsäkring och utelämnas till Sociala och Fas 3 och att allt fler tvingas sälla sig till fattigdom… Alltså den politik som moderaterna ( hennes eget parti) står för…

Läs >>>>Enligt det parti som nu styr regeringen och många av våra kommuner, däribland Stockholm, förefaller vi idag leva i ett märkligt slags hallucinatoriskt tillstånd. Saker som många av oss ser upplever de Nya Moderaterna mest som irriterande fantasifoster. Den systematiska förnekelsen av stora samhällsproblem gör naturligtvis den politiska diskussionen svår.<<<

Läs mera : http://www.aftonbladet.se/debatt/article14571321.ab

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Hasse B

    Även ni delade ut socialbidrag. Tvingade ni dem också till fattigdom då? Ang A-kassan så kan den inte vara för evigt. Eller tycker du det är konstigt att folk blir utförsäkrade?

  2. Kristina Norman

    Svar till Hasse B (2012-03-23 23:19)
    Försörjningstöd ska finnas för dom som inte har andra försörjningsmöjligheter . Vad Alliansen har gjort med sin politik är att skicka ut folk ur systemen likt en ättestupa utan några andra möjligheter än att gå till försörjningsstöd eller ideella hjälporganisationer. Om du inte ser skillnaden så är det bara att beklaga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.