Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Mera uppvigling!

Maria Kristofersson håller låda i vanlig ordning. Först skriver hon att S o V raderar fullmäktigebeslut(????) Något som hon verkligen borde be om ursäkt för .  var i alla världen har hon fått det ifrån ????

….och sedan antyder hon att äldreomsorgen i Vilhelmina kommun inte fungerar och att gamla far illa….???

" I veckan har jag fått flera samtal från både anhöriga och anställda inom omsorgen i min kommun. Upprörda och förtvivlade som berättar om hur de ser på läget både för de äldre som bor inom omsorgen och de som jobbar med att göra sitt bästa för att få vardagenså trivsam som möjligt för de äldre.

Jag känner mig både orlolig och bekymrad över hur vi tar ansvar för de äldre. Vem ska ta ansvar för att de äldre känner trygghet och lugn, när de anställda går på knäna? "

Låt mig säga det ! Våra gamla i Vilhelmina Kommun far inte illa ! Vi har en fantastisk personal som sliter för att se till våra gamla och dom gör det skitbra!

Inom Socialnämnden jobbar vi med nationella styrmedel som ska säkra och garantera att alla som är i behov får en säker och trygg vård. Vi ser också till perspektivet som anställd inom vården. Men vi har trots allt ett stort sparbeting att förhålla oss till och det innebär att det föreligger förändringar och omorganistion för att klara både verksamhetens behov och budget. Vi  har ett bra samarbete i Socialnämnden och det är mycket sällan som vi inte kan komma överens och vara eniga i våra beslut. Om Maria tog sig tid att höra med sina partikamrater om hur det ser ut så kanske hon skulle förmedla en annan bild … ?

När Maria skriver sina uppviglande blogg inlägg ( i syfte att svartmåla socialdemokraterna????) så faller skuggan också på hennes egna partikamrater och de övriga allianskamraterna … och….  ( …och det här är det värsta av alltihopa… )de anställda på golvet som jobbar häcken av sig både för att ge våra äldre den vård och omsorg som dom har rätt till och förtjänar. Vi har inom Vilhelmina Kommun ansvarsfull, välutbildad och mycket kompetent personal. Dom gör ett mastodontjobb och det sköter dom med bravur. DET tål att sägas flera gånger !

Vi ser fram emot ett regeringsskifte 2014. Med en soscialdemokratisk regering kommer det att bli avsevärt mycket lättare att sköta de åtaganden som kommunen har gentemot våra invånare. Den nuvarande regeringen har konsekvent vältrat över ansvarsområde efter ansvarsområde på kommunerna, men medlen för hantera de utökade ansvaren har uteblivit. Kommunernas inkomster har minskats markant i och med jobbskatteavdragen,  och frysta statsbidrag och genom ökande utgifter i bla ökande försörjnigsstöd pga av skenande arbetslöshet och ständiga utförsäkringar i trygghetsystemen.

Konsekvenserna av Alliansens politik börjar synas och kännas ordentligt nu.

I morgon har vi Socialnämnden. Ikväll har vi haft gruppmöte S o V inför nämnden och gått igenom morgondagens lista. Jag hoppas att vi slipper läsa fler av dessa missledande inlägg från Maria Kristofersson på ett tag…Folket på golvet behöver trygghet i sin arbetsroll och om inte Maria litar på att dom ska klara och utföra sitt arbete så gör då vi det. Vi politiker som sitter i nämnden, som har det yttersta ansvaret, behöver arbetsro för att kunna ta de riktiga och rätta besluten utifrån verksamheten. 

Skriv gärna och ofta och uttryck dina åsikter, men kolla med dina partikamater och håll dig  till fakta Maria Kristofersson!

6 kommentarer

  1. fd sosse

    Er lokala ekonomi kan jag inget om, så den frågan lämnar jag helt. Men du har fel om du tror att med Stefan L och S i regeringsmakten från 2014 ska återställa både jobbskatteavdragen eller statsanslagen till kommunerna. S har ju faktiskt sagt att varken det ena eller andra ska förändras. Läs på. Än värre är att S på riksplan valt in Omar Mustafa, ordförande i Muslimska förbundet. Googla honom så får du höra intervjun i SR, där han inte alls förstod varför det var olämpligt att bjuda in en iman som påstod att judarna slaktade muslimer för att använda deras blod i det osyrade blodet. Den enda som verkar reagerat är Mona Sahlin. Verkar som S inte förstår att det enda det här leder till är fler röster på SD.

  2. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2013-04-11 09:56)
    Eftersom mitt inlägg handlade om den lokala politiken så lämnar jag ditt inlägg obesvarat.Tar gärna diskussionen i ett annat sammanhang

  3. Ewa Larsson

    Först och främst läser man och vänder saker till det som anses passa en bäst och det är precis vad du gör. Normalt brukar jag inte ens reflektera och uppröras över ”vissa” bloggar, men nu anser jag att det är dax att kommentera detta inlägg.
    Hur du överhuvudtaget kan få det som ”uppvigling” mot S och V, det MK skriver i sin blogg är långt mycket mer än vad jag läser.
    MK må kunna svara för sig själv, men jag antar att hon inte ens ids, när du bokstavligt läser att fullmäktigebeslut raderats. Tanken är naturligtvis att S, där även du sitter representerad för i nämnd, är att de flesta beslut och förändringsarbete FÖR Vilhelminas bästa, under en mycket tuff ekonomisk tid, tagna under Alliansens fyra år nu, HELT enligt S valmanifest utplånats och återställts till den tid som varit de sista 40 åren dessförinnan.
    Med skillnad att ekonomin INTE är att jobba utifrån som innan den ekonomiska krisen i Sverige och med det skatteunderlag i befolkningsmängd som tidigare, i en hårt utflyttningsdrabbad kommun.
    Så hur man väljer att se ”radera” det är tolkningsbart, uppenbart.
    På INGET ställe kan jag heller utläsa att MK skrivit att de gamla far illa!! Inte heller att äldreomsorgen skulle havererat.
    Men ingen har väl undgått att se att äldreomsorgen är en tung verksamhet och när personal försöker att peka på problemet som gör att de känner sig otillräckliga, så anser jag att det är dax att öppna ögon och öron och ta det på allvar. Vi går ju mot en egen framtid i omsorgen och vill då veta att vi blir omhändertagna och får valuta för det vi betalar i ”hyra” för våra hårt intjänade pensionspengar.
    Du lyckas verkligen med konststycket att tolka MK:s text på ett rent löjligt sätt, i tron på att S ska få känna sig sårade.
    Inte heller, på något ställe, kan jag läsa att MK har ondgjort sig över personalen. Tvärtom. MK redogör vad hon hör, från personal och brukare. Att vända det till att personalen gör fel-det kan bara vara din tolkning.

    Forts. i nästa kommentar.

  4. Ewa Larsson

    Forts till föregående kommentar…..

    Säger personalen att det inte fungerar på grund av en för tung arbetsbörda och att de känner sig otillräkliga, då tar man det på allvar. Ingen personal mår bättre av att, under alla förhållanden, bara få höra hur duktiga de är, är fel sätt att lyssna anser jag.

    Tycker S och då genom din blogg, hela tiden smutskastar MK i tron att vinna någon poäng. Det blir bara för mycket ibland.

    Precis som MK skriver så blir vi alla äldre och äldre och vill då fortsättningsvis också leva ett gott liv. Att få den vård och omsorg man betalar för, förutsätter att personalen orkar, oavsett duktighetsstämpeln och uppmuntrande hurrarrop. De måste klara av sin situation också och det är där politiken ska hörsamma och skapa förutsättningarna.

    Så jag skickar tillbaks din egen slutrad till dig. Håll dig till fakta.

  5. Kristina Norman

    Svar till Ewa Larsson (2013-04-14 07:44)
    Tack för ditt inlägg Eva ! som jag sa tidigare så har jag sett fram emot din kommentar.

    Nu råkar det vara fler än jag som uppfattar Mks bloggar som nedvärderande mot tidigare nämnda personalgrupper och verksamheter. Men det är tydligt att man kan tolka olika… Kanske det bero på att människan är otydlig? Jag vet inte.
    Jag tycker att det räcker och är för mycket, om redan en person tolkar Mks bloggar såsom jag gjorde och det är anledningen till att jag skriver mitt inlägg…

    Att du vill göra det till nån slags ”tyck synd om mig” -mentalitet för S räkning är inte mer än man kan vänta sig av dig.

    Du skriver
    Tanken är naturligtvis att S, där även du sitter representerad för i nämnd, är att de flesta beslut och förändringsarbete FÖR Vilhelminas bästa, under en mycket tuff ekonomisk tid, tagna under Alliansens fyra år nu, HELT enligt S valmanifest utplånats och återställts till den tid som varit de sista 40 åren dessförinnan.

    Hmmm….
    Naturligtvis lade vi om handlingsplanen för Vilhelmina Kommun. Efter vårt ideologiska väg val när vi tog över efter er. men Maria skriver att besluten har RADERATS och det kan man lätt tolka som att hinner att vi trollat bort protokoll. Det har vi inte. Jag kan ta fram protokollet, om du vill. Jag kanske är paranoid i den tanken , men våra sk ” oppositionsfigurer” har ju nu under ett par års tid gjort det till en vana att anklaga Vilhelminasossarna för det ena myglet efter det andra. Postgången till Förvaltningsdomstolen och Kammarrätten har haft extraturer för att hinna leverera all kommunikation och dokumentation. Att man är på sin vakt är inte konstigt !
    (BTW med oppositionsfigurer menar jag dom som syns och hörs mest med ständiga anklagelser av alla de slag. Eftersom du är tämligen osynlig i Media så räknade jag inte in dig i den konstellationen, men naturligtvis kan du också få en plats där om du så önskar.)

    Forts ….

  6. Kristina Norman

    Svar till Ewa Larsson (2013-04-14 07:44)
    Forts

    Angående socialnämndens beslut om omorganisation så kan jag inte tänka mig annat än att du är mycket väl medveten om att beslutet togs för att verksamheten skulle kunna möta upp det behov som finns och uppstår med de minskad resurser som vi har att förfoga över. Jag tog för givet att du visste det då du också sitter i socialnämnden.
    Att vi socialdemokrater inte skulle ha förstående och känna med personalens slit är också en fabrikation som du tillverkar i medialjuset, eftersom du är mycket väl medveten om hur resonemanget har gått på nämnden . Både du och jag har varit med i diskussionerna på nämnden Men jag avstår ifrån att börja prata om fakta eftersom det bara blir en annan form av pajkastning….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.