Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Forskare varnar för lagen om valfrihet

ANALYS. Äldreminister Maria Larsson försöker sälja in lagen om valfrihet, lov. Forskarvärlden varnar för riskerna med överetablering.

Marknaden för äldreomsorg i Sverige domineras av ett fåtal stora jätteföretag (företagen Carema och Attendo kontrollerar mer än hälften av den privata marknaden). Detta beror bland annat på att offentliga upphandlingar där den som erbjuder lägst pris vinner gynnar stora företag.Läs mera >>>> http://www.dagensarena.se/innehall/analys/forskare-varnar-for-lagen-om-valfrihet/

 

I Konkurrensverkets  rapport som skrevs för ett tag sedan menar man att målsättningen med privatiseringarna av svensk välfärd ”är politisk, snarare än ekonomisk”.

Islutändan handlar det alltså om att några få ska tjäna pengar och våra gamla blir lidande… detta är inte acceptabelt !

Vi måste börja behandla våra gamla med den respekt dom förtjänar och inte som handelsvaror!

2 kommentarer

  1. Aroon

    Såg på debatten igårkväll om bankerna. Det är för hemskt vilka pengar som kommer in i form av löner bara. Debatten handlade ganska mycket om valfrihet. Jag vet inte vad snubben hette, (verkade vara en skitstövel) förordnade om marknaden. Men nu senaste 20/30-åren har bankerna agerat precis som det var i ”Vilda västern” på 1800-talett, laglöst land. Jag hoppas det blir en ny regerin vid nästa val. Vilket parti man röstar på tycker jag har mindre betydelse av de tre, bara vi får bort den här smörjan. För mig är miljön viktig, liksom ett så rättvist samhälle som möjligt. Både Mp och V kan jag tänka mig och även S när jag får se hur det tänkt sig eller bestämt sig. Jag tycker den här regeringen lekt färdigt och sämre kan det knappast bli vid ett skifte. Det är rena lekskolan för äldre vuxna människor som tappat verklighetsförankring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.