Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Ett gott skratt förlänger livet…

… sägs det ju och det tror jag på…

I Byn Nästansjö utanför Vilhelmina bor en hel hop med underbart härliga människor som gör livet glatt och värt att leva…

Om ni inte har följt med deras julkalender så har ni missat nått…. kolla in finalen…

 

Igårkväll såg vi en spännande miniserie som fortsätter några kvällar till denna vecka … "Svärdet och spiran" heter den och nu är man alltså fast i minst tre kvällar till för man måste ju se hur det går….

Vi fortsätter på temat julmat,  men vi drar ut på härligheterna, så idag blir det Janssons frestelse till middag… det har vi inte ställt fram på julbordet innan så det blir traditionellt men ändå nytt på nått sätt…

Igår trixade jag till en gryta av de överblivna revbensspjällen och ost och skinkpaj med  auberginer och tomater… mumsi!

och i morn blir det nått med köttbullarna eller ???

Skinka har vi också kvar en bit så det får bli en pastasås… fick tips om pizza också så det kan det också bli… Annars hittade vi jättegod skinka iår… Vi köpte en ekologisk färdigkokt…  Mycket godare än dom vanliga man brukar inhandla , så det lönar sig nog att lägga på ett par spänn.

Martin Berman  fick stå för det rökta …renstek och korv , gravlaxen som fick SMguld och en rejäl bit pepparlax( för att inte tala om den goda fisksåsen som dom sålde till ) Kan rekommenderas varmt.

Helen Gavelins kråkbärssaft som också blev SM vinnare i år släckte törsten jättebra … Gott ! Rekommenderas  också med nöje!

Nu ska jag baka mera bullar…  den förra laddningen gick åt som smör i solsken och jag är betrodd att göra en omgång till…Den du !!!

Annars har jag hunnit sticka två par vantar under tv- tittandet.. så gissa om det har varit spännande… då går nämligen stickorna sååå mycket fortare

God fortsättning

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.