Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Jahaja…

…3 dagar kvar till julafton och idag har jag och lilla mamsi varit ute och assisterat jultomtenoch börjat fylla på skåpen så att vi ska kunna svulla över helgen i sedvanlig jultradition. I morgon fortsätter shoppandet för vi var tvungana att ge oss idag… slut ork och energi… ny dag i morgon och då tar vi det som vi inte hann med idag…  Imorgon ska  vi dessutom rulla köttbullar, steka revbenspjäll och börja städa…tur att jag har hjälpredor hemma nu, så att jag kan delegera. Maken är ledig i morn också och då brukar det hända saker… Som jag har sagt tidigare … man har full koll trots att man gruvarbetat länge inför allt stöket och nu börjar det kännas lite juligt också…

Sonen önskade sig ugnsstekt falukorv till middag… Så fick det bli!

Ugnsstekt falukorv på en bädd av sötpotatis, morot, palsternacka, lök  och äpplen… salt peppar och en uns chilipulver och så ringlade jag lite rapsolja över… till detta serverade jag hemstampat potatismos… och gissa om vi var hungriga efter dagens sjåande…Taburas på alla fat…NU har lilla mamsi somnat på soffan med stickningen i hand och jag ligger uppallad på kuddarna med lapen på magen. Jag skulle ha plockat fram min stickning också för jag har några tummar att göra, men jag tror det får vara ikväll… Det blir en tidig kväll ikväll för sömntåget kommer nog snart. Man får nog leta reda på lopplådan, krypa ner och vara beredd när John Blund kommer…

Hej på en stund

 

En röst frånLO-bloggen kommer här

Mitt i hyllningskören står en politisk fråga kvar och väntar på svar…

Under hösten har oppositionsledaren varit föremål för ett sällan skådat mediedrev. Samtidigt har statsministern och finansministern flitigt framträtt i SVT som ”opartiska expertvittnen” och i princip ostört fått kommentera allt från inrikesproblem till den globala utvecklingen.

Just nu staplas dessutom olika hyllningsreportage ovanpå varandra i pressen. Ena dagen höjs statsministerns person till skyarna på nyhetsplats i Expressen. Nästa dag är det finansministerns tur i DN.

Mot den bakgrunden är det märkligt att regeringssidan inte ens har egen majoritet i den senaste SIFO-undersökningen (49,6%). Kan det bero på regeringspolitiken?

1. Kan det exempelvis bero på att bara 40 procent av de arbetslösa har rätt till a-kass­eersättning, pga regeringens s.k. a-kassereform, och att bara fyra procent av de arbetslösa får ut 80 procent av sin tidigare lön i a-kassan?

2. Kan det exempelvis bero på att Fas 3, regeringens främsta arbetsmarknadspolitiska åtgärd, i dag är en större arbetsgivare än Volvo AB och att det är fler personer som är i Fas 3 än som är anställda i den svenska gymnasieskolan?

3. Kan det exempelvis bero på att mellan 50 000 och 60 000 personer hittills utförsäkrats ur sjukförsäkringen och att vi nog aldrig tidigare haft så många sjuka med läkarintyg som nekats ersättning (pga de hårdare sjukreglerna som regeringen införde sommaren 2008)?

4. Kan det exempelvis bero på att den svenska skolan idag befinner sig i fritt fall i olika internationella kunskapsmätningar och att Sverige idag är det land i världen där riskkapitalister lättast kan plocka ut skattepengar ur vården, skolan och omsorgen och skicka dem till adresser i olika skatteparadis?

**********************

Press: DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, SVD5, SVD6, AB1, AB2, AB3, AB4

Bloggat: Ett Hjärta Rött om Alliansens 2011, Kristian Krassman om att en bit Sverige till salu, Leine Johansson om att du är ÄGD Svensson, Peter Johansson om Lööf och kraven från LO och Unionen, Mediebruset om det här med rätt bild på rätt plats DN, Stardust (Björn Johnson) om stämpelklocka på dagis

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. LM

    Den statistiska felmarginalen i denna studie (1909 pers) är 5% för alla de borgerliga partierna tillsammans. Du kan alltså inte säga att de inte har egen majoritet. Man kan inte heller säga att de har det. Det ligger precis på gränsen helt enkelt. S+V+MP har däremot INTE egen majoritet. Tillsammans har de 44%. Den statistiska osäkerheten är totalt 4.6%. De kan alltså som mest ligga på 48,6%.

  2. LM

    En annan sak: När du länkar till Stardust (Björn Johnson) som kritiserar KDs förslag om stämpelklocka på dagis, har du då insett att det är precis det som ni Socialdemokrater vill införa i Vilhelmina? Nuddisar=Stämpelklocka på dagis=Vivekas skötebarn.

  3. LM

    Och på tal om ”Mediebruset om det här med rätt bild på rätt plats DN”. Om man läser texten och inte bara tittar på bilderna så är det glasklart.

  4. Kristina Norman

    Svar till LM (2011-12-22 10:36)
    Det är jag väl medveten om … och detta visar på att något som borgare gärna vill påstå inte stämmer riktigt, nämligen att socialdemokraterna skulle vara likformade och piskade att tycka lika i allt…

    Här i Vilhelmina har vi funnit att det kommer att fungera mycket bra både för föräldrarna som kommer att få en exakt räkning på uttnyttjad tid, och för dom som ska lägga schemat för personalen eftersom man kommer att kunnase exakt när topparna kommer och styra personaltätheten efter det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.