Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Tyck till….

….Möjliheterna(S) Vilhelmina

Det är trist att se att denna blogg, som borde innehålla framförallt lokala politiska frågor, utvecklats till en spamsite där allt utom lokal politik förmedlas och diskuteras.
Ungefär vart 10:e inlägg rör kommunal frågor.
Som grädde på moset använder spammaren allt flitigare radera-knappen när detta påpekas.

Leif Danielsson fredag 2 december

 

Så skriver delar av min "fanklubb"  i dagens "Tyck till " på VK.  Eftersom det är jag som skriver de flesta inläggen i vår blogg så vill jag bemöta detta.

Vår blogg Möjligheterna(S) Vilhelmina är en informationsblogg som vi Vilhelmina sossar startade när vi gjorde vårt utträde från en annan bloggportal. Där skriver vi om aktuella händelser, vi bemöter olika felaktigheter som skrivs på andra ställen, och vi har en punkt som kallas för "fria tankar" och den är precis vad den säger. Där kan våra medlemmar skriva om precis vad som helst som man går och tänker på.

Socialdemokraterna i Vilhelmina har egen majoritet i kommunen, men…Vi är ett parti i oppositon mot en regering som gör sitt bästa för att montera ner välfärd och socialförsäkringar. Arbetslösheten biter sig fast på höga nivåer och ungdomsarbteslösheten går mot ren katastrof. Vi riskerar att en hel generation slås ut innan dom ens fått fotfäste och regeringen med Reinfeldth i spetsen tycker att det är ok.

Regeringen tänker inte göra nått ått den grymma sjukförsäkringen fast man i riksdagen har en majoritet som säger att det ska ske.

Vi skulle kunna göra listan på missförhållanden hur lång som helst. Det är vårt jobb som opposition att verka emot detta och för min del så gör jag det genom att vidare befordra blogginlägg och artiklar som visar på detta, så att fler kan läsa och informera sig om vad det är som sker i vårt land… och det gör jag i de forum som står mig till buds. Jag vet att jag har mina partikamrater bakom mig och med deras stöd fortsätter jag kampen där jag kan göra en insats, medan mina kamrater jobbar med det dom kan på sina hörn. Tillsammans bildar vi en helhet och får jobbet gjort.

Leif Danielsson tycker att jag ska vara tyst och låta saker och ting bara ske utan att höja min röst… det får stå för honom.  Leif Danielsson har tidigare uttalat sig om mina skriverier i negativa ordalag. Jag påpekade redan då min ståndpunkt och vi kom överens om att vi inte var överens och att det inte skulle gagna någon om vi skulle fortsätta en meningslös diskussion som enligt Leif Danielsson enbart gick ut på att försöka "mästra varandra". Sen fortsätter han ändå i samma bana och den kommentaren raderade jag. Nu tycks Leif Danielsson tro att han har hittat en ny infallsvinkel för att tysta mig. Så låt mig meddela detta : Jag tänker fortsätta att gör min röst hörd, och påtala de orättvisor och fel som begås av dagens regering med Reinfeldth och Borg i spetsen… och jag säger det igen… Herr Danielsson behöver inte läsa min inlägg om han inte vill. Jag markerar tydligt att det är mina "Fria tankar" och man KAN sluta läsa redan där.

Jag föreslår att Leif Danielsson återtar sin medlemskap i Socialdemokraterna, ( han bytte ju till vänstern, pga av mig, för en månad sen enl egen utsago ) engagerar sig på våra möten och att vi på så vis kankse kan komma tillrätta med våra olika synpunkter. Jag tänker inte fortsätta "mästrandet",(som Leif uttrycker sig) i media, och då spelar det ingen roll hur många olika epitet han tillskriver mig som person. ( antalet växer med antalet inlägg. Spammare var det senaste)

 

Tack för ordet

Kristina Norman

 

6 kommentarer

  1. Crispin

    Jag undrar när du ska tvätta bort den där stoppskylten du har på ditt blogg-foto, i pannan, alliansfritt…tänk om nån skulle starta ett nätverk som hette sossefritt! Då skulle allt det bli ljud i skällan.
    För det är ju närmast signaler om utrotningshot som dylika påhitt sänder ut, åsiktsrensning. Hur ställer du dig till det? Jag vet att du anser ha dig rätt att ha dina åsikter och tyckanden, men hur ser du på vilka signaler du sänder ut eller är du ens medveten om det?
    Det verkar också vara så att du anser dig företräda de som har det svårt i landet…men hur ställer du dig till att du och ditt parti inte räddar barnomsorgen i Vma med skattehöjning, och samtidigt progagerar du och ÅN att riks-alliansen är skattesänkare? Inte röstade riks-sossarna mot jobbskatteavdraget 1-3? Hur tror du de tänkte att det skulle finansieras? Eller var det bara för att sedan kunna säga att: se vad alliansen nu har gjort, huvva vilka busar?
    Tillbaka till det lokala: Nä, de som stod upp för ”vänster”-idealen på senaste KF det var nog allt PA, Maggan L hade rätt.

  2. Crispin

    De flesta resultaten leder till sossar som uttalar sig om att en centerpolitiker ska ”googla” för att se att det minsann finns nån grupp på FB som heter sossefritt. Precis som du uppmanar mig till. Frågan är snarare vem som började? Och har du läst centerpolitikerns inlägg? Mycket tänkvärt. ”Jag tar gärna och ofta en tuff debatt med t ex socialdemokraterna men jag vill verkligen inte se ’ett sossefritt Sverige’, jag vill se en levande demokrati med många partier i en konstruktiv och framåtsyftande debatt med respekt för varandra.” Så skriver Staffan Danielsson.
    Ofta återfinner jag denna ödmjukare ton hos oppostitions och allianspolitiker både riks och vma, men sällan hos socialdemokrater (i synnerhet vma), varför?
    Är det minnen från fornstora dar som majoritetsparti (situation som dock föreligger i vma)som spökar, den storlek som ett enskilt allians/oppositionsparti aldrig haft?
    ”Alliansfritt” sänder ut signaler i stil med ”Håll Sverige rent”, och då är det inte sopor jag menar.

  3. Kristina Norman

    Svar till Crispin (2011-12-04 23:59)
    Då kan jag bara råda dig att vara lite mera kritisk i din granskning… Allt är inte guld som glimmar !

    Tråkigt är det förstås att du upplever uttrycket sådant, men så ser inte jag det. Jag ser det som att Alliandsen nu har haft fem år på sig att visa att det blir bättre med deras politik.
    Dom har misslyckats och då är det dags att byta ut dom Bort från regeringsställning… Sverige ska var ett modernt land och då passar det inte att skicka tillbaka oss till ett feodalt land där arbetaren får stå med mössan i hand och bocka. Det funkade inte med skattesänkningar. det blev inte fler arbeten. Det funkar inte att sänka löner för våra ungdomar och försämra våra skolor. Vi kan inte konkurrera med utlandet på det viset . Vi behöver ett jämlikt system som gagnar alla. Då kan vi föra Sverige framåt. Det kan vi socialdemokarter göra.

    Saknar ödmjukhet? Där kan jag ju bara svara utifrån mig själv och det jag upplever. Jag ser mig själv som en ödmjuk person … Men delar av den ödmjukheten har kankse filats bort i det bemötande som jag under en ganska lång tid har fått av anonyma skribenter. Jag är innerligt trött på att bemötas med elaka kommentarer och personliga påhopp. Men jag kommer aldrig att låta mig knäckas och sluta skriva. Jag bemöter folk som dom förtjänar, både i bloggsfären och IRL.

    …och det har inte med gamla minnen ( konstig tanke )att göra för på den tiden var jag inte med i politiken, så jag har inga referensramar där.

    Det är bland annat ödmjukhet och medkänsla som vi socialdemokrater bygger vår politik. Solidaritet, Jämlikhet och Frihet för alla.

  4. Crispin

    Visst, det är en rejäl skillnad mellan ”allians” och ”sosse” i dessa ”fritt”-sidor/nätverk/grupper, där det senare syftar mer till ett politiskt parti eller en politisk identitet än det andra och därför kan uppfattas som mer kränkande. Jag kan dock inte granska djupare då jag står utanför FB o dyl. sammanhang. Jag kan bara säga att jag håller med dig angående att media styrs av borgarna (kanske i inte Västerbottens län, dock) och att jag har inget till övers för riks-alliansens politik, desto viktigare är det för mig att de som för fram de värderingar jag i grunden sympatiserar med, inte hänfaller åt ett rått språk och en icke-ödmjuk inställning. Det är ungefär som när AFA – antifascistisk aktion blev lika, nästan än värre, våldsamma som dem de gick emot. Dålig liknelse, men jag hittade ingen bättre.

  5. Kristina Norman

    Svar till Crispin (2011-12-05 12:33)
    Jag tycker du har rätt i det att man ska vara försiktig så att inte den råa tonen eskalerar.
    Man får försöka hitta en balans i det hela. Det är nått som jag jobbar på varje dag…
    Jag får ofta höra att jag raderar alla som har andra åsikter, men jag är ganska säker på att åtminstone du kan intyga att det är fel. Jag raderar när man har gått över gränsen till vanligt sunt bondförnuft och hyfs.

    Appropå märket som du tycker att jag ska ”tvätta bort ur pannan” så är den korrekta texten:
    ”Stopp! Ge dom inte chansen. Aldrig mer alliansen” Utmanande? Jadå …
    Kränkande ? Nej det tycker jag inte.
    Lite rakt på sak måste man få vara.
    Men återigen tack för din åsikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.