Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Nyheter i korthet från Alliansfritt…

LÖRDAG. Borgerligheten håller sig sysselsatt.
 
Christoffer Jerkeborn (M), ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd i Stockholm och i full färd att privatisera de sista äldreboendena i sin domän, oroas inte av kvaliteten i omsorgen. ”Ifall jag har synpunkter på någonting i stadens politik så ringer jag Sten Nordin eller Joakim Larsson och har en direktkontakt med dem”. Eftersom inga lurar lyfts får vi anta att allt står rätt till, enligt Jerkeborn.
 
Moderaterna fortsätter att uppröras av att barn växer upp i fattigdom, eller i alla fall att det pågår en debatt om den. Men till alla fattiga barn där ute erbjuder Moderaterna nu en lösning – en ny definition av fattigdom som räknar alla familjer som rika.
 
Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) vill stoppa diskriminering av funktionshindrade. Bara det inte kostar något. Och det kan han kosta på sig att tycka.
 
Och så kommer ännu en studie som visar att städavdraget inte minskat svartjobben – bara expanderat städbranschen. Skattemedel håller alltså igång en bransch som inte hade haft samma efterfrågan annars. Briljant!
 
Moderaterna i Bollebygd har nu hittat ett sätt att finansiera sina skattesänkningar till pensionärer – genom att dra in på maten på kommunens äldreboenden. Den där extra tusenlappen kittlar dödsskönt i kistan.
 
Finansminister Anders Borg har myntat Mona Sahlins gamla klassiker från 1994 – ”Det är häftigt att betala skatt”. Nu återstår bara för Sahlin att yttra Borgs gamla dänga från samma år – ”Lansting är farligare än knark”.

http://www.alliansfrittsverige.nu/