Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Dagens blogg…

… får IlseMarie på Ett hjärta rött stå för…

Smulorna från de rikas bord

Ibland är det nyttigt att påminnas om våra politiska ledares visioner och mål.  Hur ser deras drömsamhälle ut? Vad vill de med sin politik?

Finansminister Anders Borgs dröm (”Generell välfärdspolitik – bara magiska ord”, 1992), citat;

Att på ett rationellt och humant sätt nedmontera den generella välfärdspolitiken, i syfte att öka den allmänna välfärden, kommer att vara politikens och den politiska ingenjörskonstens viktigaste uppgift under de närmaste tre-fyra decennierna. Arbetet kommer att kantas av misstag, bakslag och besvikelser, precis på samma sätt som det mödosamma arbetet med att bygga upp modellen, men det måste ske.

Fredrik Reinfeldt uttryckte sina idéer så här (“Det sovande folket”, 1993) citat;

Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd./…/

Överge den generella välfärdspolitiken och sluta att uttala löften om att välfärden kan garanteras politiskt./…/

Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras.

Lite längre ner i texten kan man läsa följande:

Anders Borg och Fredrik Reinfeldt har kommit en god bit på väg med att montera ned den generella välfärden. Och visst går det ”rationellt och humant till” – i alla fall för de som ännu inte har drabbats av konsekvenserna. Ja, många har inte ens fattat vad som håller på att hända…..

…………..

En annan som berömmer sig om att kunna uttrycka sig väl i skrift, kan bara konstatera att jag känner mig mållös just nu, dock inte särskilt förvånad. Som det har sett ut dom senaste 5 åren så var det väl bara väntat att förnedringen skulle fortsätta… Det som gör mig mållös är att det faktiskt finns dom som tycker att det här är bra. Men det är nog som Ilsemarie säger … Dom har ännu inte drabbats av konskvenserna.

Sorgligt är det !

Ja just det ! När ni nu är i läsartagen så ta en titt på Jämlikhetsandens bidrag till eftervärlden idag. PÅ tal regeringens ansvarsfullhet

Utdrag:

Det går att  göra repor i ansvarsrustningen men för att tränga igenom den så krävs att regeringen blottar sig. Det gör den inte.
När nu svenskarna vant sig vid att en miljon befinner sig utanför den reguljära arbetsmarknaden och Fas 3 har blivit Sveriges näst största arbetsgivare så är budskapet satt och befolkningen tämjd med jobbskatteavdrag och fastighetsavgift. 
Så att regeringen är klok finns inget tvivel om. Om den är bra för Sveriges folk är en helt annan femma.

Mycket bra fråga , skulle jag vilja säga !

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Kristina Norman

    Svar till Just fått jobb (2011-09-20 22:26)
    Men skillnaden mellan nu och då är attityden till arbetslösa, sjuka och svaga i samhället… Intentionen borde ju vara att vi ska ta hand om varandra och bygga ett gemensamt samhälle för alla. Men idag är attityden mera att, om du blir sjuk eller arbetslös, så får du skylla dig själv och klara dig bästa du kan själv…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.