Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Det skrivs en hel del…

… idag om medias vinkling  och bedömning av partiledardebatten. Att man iställer för att skriva om det politiska innehållet, är mera intresserad av att framhålla det retoriska framförandet av budskapen, och t.o.m olika färger på slipsarna  och andra modedetaljer, som jag nämnde i gårdagens blogginlägg… Det känns inte bra helt enkelt och som mina medskribenter här nedan påpekar så kan det var ett hot mot demokratin.   Och att retorikexperterna borde ägna sig åt att lära våra politiker att framföra sina budsakp så tydligt som möjligt istället för att sitta och döma i efterhand.

Här kommer några riktiga tiopoängare i ämnet.

Högbergs tankar

Martin Mobergs betraktelser

Läs och Bengt Silvferstrands tankar omkring konfrontation i politiken, och

Jag gillar också Martin Mobergs inlägg om det dilemma som Reinfeldth måste ta ansvar för …

 

Idag har jag suttit i Socialnämnden. Det blev en lång dag med många och känsliga ärenden mycket diskussioner blev det.  Och jag ska ärligt säga att jag tyckte det blev en tung dag. Vi har flera projekt göra uppföljningar på och slutföra och det är svåra beslut, men vi är på god väg och det enda alternativet som finns, är att vi ska utföra det vi har satt som mål. Vi tar sommarlov i Socialnämnden nu och startar upp med nya friska takter i augusti.  Alla, både politiker, tjänstemän och anställda är trötta och längtar efter semester.

Nästa event är vårt repskap på söndag… sista mötet före semestern och som alltid bjuds på trevligheter och gosaker efter fullgott arbete. Det ser jag fram emot.

Meningen var att maken skulle hänga på och få  lite politisk inspiration, men si det bar sig inte bättre än att det krockar med det träningsläger som han och radarkompisen Rynne   och Jeppe ska åka på. Bowlinggurun Gert ska kolla in deras spel och tipsa om vad som ska finslipasunder sommaren inför spelstarten i Elitserien med UIKs färger… Men jag har en "kavaljer" till söndagens event iallafall, för jag tar med mig farfar. Han tycker det är roligt att få lite politisk "smorning".

På måndag ska vi äntligen få  ta upp årsbokslutet 2010 och frågan om Regnbågen bygget. Det blir säkerligen en lång och hård dag, men jag hoppas att vi ska kunna göra avslut och kunna gå vidare efter dagens slut…

Maken har kopplat in en 28 tummare istället för 50 tums tvn som gick och dog härom kvällen utan vidare.  Den känns löjligt liten att titta på i jämförelse och jag funderar om det finns förstoringsglasögon. Men förhoppningsvis ska den inte behöva va med så länge , för om jag får som jag vill ( och det brukar jag få )så hänger snart en 50 tummare plattis på väggen, och ordningen är återställd… men … 28 tum  ÄR bättre än ingen tv alls. Det vill jag definitivt ha sagt…

…och nu ska jag krypa ner i bingen och bliga på den lille(=tvn ) ett tag och somna ifrån avstängningsknappen …gonatt

och hej på en stund

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.