Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Partiledardebatt…

 

Hela förmiddagen har gått åt till att titta på partiledardebatten.

Som dom som vet allt mycket bättre än alla andra(=de sakkunniga kommenatorerna) sa efter debatten. Uppfriskande med nya ansikten. Nja .. kanske…

 

Jag tyckte iallafall att Juholt gjorde ett mycket bra intryck. Seriös, lagom bestämd och engegerad med en liten glimt i ögat. I min värld framstår han som en pålitlig person som kommer att vinna mark vart eftersom och när det blir dags för valet 2014… då byter vi statsminister… Helt klart!

Bla Göran Hägglund efterfrågar politiska löften och åtaganden och det lär komma i höstbudgeten svarar Håkan Juholt. Jag tror man kan säga att det är rimligt, då vårt parti bevisligen befunnit sig I en liten svacka och det är utan tvivel ett hårt jobb att få det på fötter igen… Något som börjar visa sig I opionionsmätningar att det är på gång. Rom byggdes inte på en dag…We’ll be back!

 

Gustav Fridolin beskrivs som politikens Mozart, underbarnet. Kan man också hålla med om… han är skicklig på retorik och besitter en naturlig charm som går hem genom tvrutan… Nästa gång kanske jag ska lyssna på radio och kolla om jag blir lika imponerad av honom då, när man bara hör rösten. Synd att han inte är sosse!

 

Lars Ohly har jag alltid gillat och mycket av det han säger kan kag köpa. Som tex när det gäller jämlikshetsfrågorna. Hans motstånd mot privata vinster i skola och vård. Och detta att stora multiföretag med säte i skatteparadisen kan gå in och köpa skolor och vårdcentraler i rent ekonomisk syfte och på så vis flytta skattepengar utomlands utan att betala tillbaks…Nog kan vi använda våra skattepengar till annat än att sko utlandsägda storföretag.

 

Maud Olofsson, Jan Björklund, och Göran Hägglund är säkert trevliga personer privat. Men när det gäller den politiska agendan verkar dom vara ute och cykla helt… Hur mycket man än vill försöka påvisa att man har påverkat här och där så står det väl ändå ganska klart att den som styr den här regeringen är moderaterna och ingen annan. Och Reinfeltdh har ju ingen annan politik än att sänka skatter, så hur någon annan av stödpartierna ska få igenom nått hur behjärtansvärt det än må vara är för mig en gåta, när alla pengar ska gå till skattersänkningar…

Ja, och så Jimmie Åkesson… den ensamme riddaren och räddaren av svennksa folket som ingen offentligt erkänner att man vill prata med men som alla tycks föra samtal med bakom stängda dörrar enligt media… skulle vara intressant att veta vad som är sant och inte i den frågan… Reinfeltdh var då väldigt snabb att beskylla socialdemokraterna för samarbete med Sd , men hur är det med honom självdå ??? Som sagt … intressant vore det att får höra hur det verkligen ligger till.

Åkesson skötte sig retorisk riktigt bra idag iallafall… den som inte är så insatt I vad deras politik går ut på skulle säkert bli imponerad och tycka att det verkar vara en hyvens snubbe, speciellt som han inte med ett ord beror det som är kärnan i deras politk och stoiskt uthärdar gliringar från Maud Olofsson utan att bemöta med mera an att han hade väntat sig en sådan replik. Maud Olofsson föll platt till marken… Bra eller dåligt..??? Tja när det gäller Maud Olofsson vs Jimmie Åkesson så är det nog frågan om pest eller kolera…

PÅ "Politikerkollen" på AB ser jag att man har gett sig tid att kommentera partiledarnas klädsel för dagen också… Något som jag inte ens hade tänkt på. Jag var mera intresserad av vad respektive hade att säga istället, men det kankse är så om man är van att bevista såna där tillställningar spm partiledardebatter… Simultankapaciteten tränas . Eller ?…

 

Hej på en stund

Fler som lyssnat på debatten idag

Martin Mobergs betraktelser

Bengt Silfverstrand

Högbergs Tankar

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Jag instämmer med min egna uppfattning om debbaten som du har beskrivit här. Det tråkiga med dabatten att några hölls sig kvar vissa bitar i dåtidens händelser istället för nuläget och långsiktigt hållbart argument.

    Samt att några saker behövs upplysas i efterhand som Alliansen försöker ge en skevd bilde av historiska fakta. Tänker främst med hur positioner såg ut när det var socialdemokratisk majoritet med De gröna bland stollarna.
    Maktstyrningen i vissa frågor hade inte Mp något direkt påverkan med. Har nog sett ut annorlunda ut idag.

    Att Renfeild använder retoriken att välfärd är dyrt så beror det på hur och var du ser den med eller på. När det finsn överskott inom försäkringarn så kan det inte vara dyrt. Däremot kommunala medel är det dyrare av den förda politik som dem driver.

  2. debattentusiasten

    Juholt stod sig bra mot Reinfeldt som alltid nedvärderar sjuka och arbetslösa och behandlar dem som de lägst stående varelserna på jorden.
    Att folk börjar rösta på sossarna igen beror ju på det stora utanförskap,och de stora klasskillnader som bara blir större och större under Reinfeldts ledning.
    Lite beklämmande är dock att många tycker R. är bättre på att leda landet än J.
    Det blir en motsägelse och man undrar om folk tycker sossarna är ok.men att det är R.som ska leda socialdemokratin i Sverige.
    Hur fanken tänker folk i opinionsundersökningarna när de röstar på sossepartiet som Sveriges regeringsparti,men samtidigt röstar de för att Reinfeldt ska leda landet med sin högerinriktade styrning?
    Märkligt!

  3. Kristina Norman

    Svar till debattentusiasten (2011-06-15 21:28)
    Som jag sagt innan så tror jag att Juholt kommer att vinna mark vart eftersom och när det är dags för valet 2014 då byter vi statsminister… han har ju trots allt inte varit partiledare mer än 2 månader och redan har han vänt siffrorna så pass som det ser ut idag… Jag känner fullt förtroende för att det kommer att fortsätta i den riktningen…
    Jättekul att se ett livstecken från dig! Hoppas att livet lever väl med dig… Hör gärna av dig på mailen!
    Kram/ Kicki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.