Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

En timme och 45 minuter …

… tog det att sälja 50 lotter för Fibromyalgiföreningens räkning. En hel bunt informationshäften har jag delat ut och pratat med en massa trevliga och glada männsikor har jag gjort… Jag hade 6 st lotter kvar när jag kände att jag höll på att tröttna och började dra mig hemåt.  Riktigt kul har det varit…Så roligt att jag i mitt uppspelta tillstånd svängde in på Sportringen och fyndade från "köp2förr 199:-racket". Två par tajts och två sommartröjor…Där sålde jag också 4 lotter och dom sista två gick på Colorama som var på vägen hem… sen var det klaaart!

Väl hemma lagade jag middag Kasslerlåda med svampstuvning och tomater. Skär ca 500 g kassler i skivor, lägg i en ugnsfast form och skiva 3-4 tomater och lägg över. Gör en svampstuvning (färska champinjoner, havregrädde för mjölkfritt)och häll över och strö gärna på ost om ni tål mjölk, annars kör ni utan. In i ugnen på 200 grader i ca 35-40 min… Koka ris tillför 3-4 port.

Gott till detta är också grönsaksrost. Idag hade jag en gul lök, 4 morötter, 2-3 palsternackor 4 klyftor vitlök , 1 paprika. Hacka och skiva grovt. 3 msk olivolja, 3 msk vatten, 1tsk salt ,1 krm svart peppar , en splasch balsamvinäger och en gnutta spiskummin.  blanda lite och in i ugnen 200 grader ca 30 min ( beror lite på ugnen så håll lite koll)

Farfar har ätit med oss och vi har druckit kaffe. Nu har farfar gått hem , sonen gick ner på spellokalen för att träna, Maken tog moppen på bowlinghallen.

Den prestigefyllda tävlingen klubbmästerskapet går av stapeln på lördag. Årets viktigaste tävling, så nu är det blodigt allvar och man tränar och vässar formen upp till tänderna… käkar taggtråd till frukost  och…ja ni vet ju hur det är när det är allvar…:)))

Förstapriset är en gammal "stenkula" som man putsat upp och gjort en "fot" till. Den skriver dom vinnarens namn från år till år med guldpenna och så blir det en fin vandringspokal…Ja… fin och fin… verkar som den som ska städa bokhyllan där den bör ha sin givna plats tycker att den är mest bara otymplig och ivägen…  Har jag hört alltså…Så jag hoppas ju nästan nu att maken inte ska vinna den… näää, jag sa bara NÄSTAN… klart att han vinner och jag ska heja allt jag kan…

I övrigt är det Vårfinalen i Sundsvall härnäst…Den 28 maj… 6 serier och stegfinal tror jag det var…bowlingspel hela dagen, kanske jag smiter iväg ner på Birsta en liten sväng och fyndar,  sova hotell , käka smaskig hotellfrukost… det blir nice det!

Sonen har varit i Åsele idag med TRIO -projektet. Spela Golf och käka go’mat. (Grilla foliepaket med Kyckling, klyftpotatis och grönt…), sånt som man gör när man ska "skapa nätverk" och hålla sig "sysselsatt". Sonen verkar ha haft trevligt och det är väl huvudsaken. Roligare än att virka blommor utan garn iallafall (som några Fas-3are fick göra…)Jag säger inget mer om det.

 NU är jag utslagen för resten av dagen… 180 grader i kuddhavet är det som gäller… och jag ska slötitta på tv tills jag somnar..det torde inte ta så lång tid för medicinen som jag fick för inflammationen i armen är tröttande "säää naaanting"…

En bra dag har jag haft iallafall och en lik bra väntar i morn för då har maken kortdag så vi kanske hinner umgås lite… Det vore ju nått, eller hur ?

Hej på en stund

 

 

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.