Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Folk har påpekat för mig…

… att jag inte ska kopiera andras texter utan skriva mina egna. Det är något som jag har hörsammat och tagit till mig och ni som följt mig ett bra tag har säkert lagt märke till att mitt kopierande har minskat betydligt…  Men idag återgår jag till min gamla "fula" ovana att klistra och klippa.  Den här texten är så briljant att den måste återges precis som den är… och i sin helhet… Håll till godo!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Fortsatta högerrökridåer om Påskuppropet

UNDANFLYKTER. En vecka efter Påskuppropet mot utförsäkringarna fortsätter regeringspPåskupproretartierna att med alla medel undvika sakfrågan genom att lägga en bombmatta mot budbäraren. Till en redan diger lista undanflykter kan vi nu lägga fler exempel.

 
Riksdagsledamoten Edward Riedl (M) från Umeå går på linjen att Svenska kyrkan i och med Påskuppropet tagit partipolitisk ställning, vilket han kallar "tragiskt" och "ren politisk propaganda". I förbifarten passar han på att slänga ur sig lite felaktigheter om hur många som sjukpensionerades under det tidigare systemet. Riedl hotar t o m att lämna Svenska kyrkan om de inte upphör med dumheterna. Det är i nuläget svårt att avgöra om detta hot lyckats korrigera kyrkans illojala beteende.
 
Centerpartiets riksdagsledamot och talesperson i socialförsäkringsfrågor Solveig "Sjukförsäkringen är den bästa reformen och det bästa beslutet under den föregående mandatperioden" Zander tycker enligt UNT att Svenska kyrkan borde hört med (de borgerliga) politikerna för att få en "mer nyanserad bild" av socialförsäkringarna. Förutom att de bör stämma av sina åsikter mot regeringens, menar hon även att kyrkan inte ska blanda sig i partipolitik. Bortsett från att Solveig Zander verkar ha glömt bort att Svenska kyrkan är skild från staten, blir konsekvensen av hennes resonemang att kyrkliga företrädare bara får uttala sig om sådant som inte ett endaste parti yttrat sig om, ens i den mest undanskymda fotnot i det obskyraste av principprogram. Enligt den Zanderska logiken är således de enda samhällsfrågor som Svenska kyrkan kan ta ställning för i princip återinförande av träldomen, anfallskrig mot Norge eller avskaffande av tyngdlagen.
 
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Hej på en stund!

I övrigt så har vi flyttat det s- möte ( Vilhelmina S) som vi skulle ha haft i morgon kväll till nästa tisdag den 10 maj kl 18.30. PÅ agendan står aktuella frågor. Välkomna !

Och till alla som undrar över "Miljonen " så kan man gå in på Möjligheterna(s) Vilhelmina eller

Åke Nilssons VK-Blogg

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.