Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Pressmeddelande från Socialdemokraternas distrikskongress 2011 i Skellefteå,2

 

Norrbotniabanan

 

 

 

För att fortsätta utvecklas och bidra till Sveriges tillväxt så behövs en modern järnväg längs norrlandskusten.

 

– Norrbotniabanan är bra för hela Sverige. Den typ av satsning gör Sverige både rikare, starkare och rundare, säger Mikael Berglund, vice ordförande för Socialdemokraterna i Västerbotten.

 

 

 

Socialdemokraterna i Västerbotten vill med stort eftertryck uttala att byggandet av Norrbotniabanan är nödvändig för framtidens utveckling av Sverige. En av de viktigaste förutsättningarna för att skapa en god tillväxt är en bra infrastruktur. Järnvägen är idag det klimatvänligaste transportslaget och allt fler människor och företag efterfrågar just tågresor för att ta ansvar för miljön och framtiden. Norrbotniabanan skulle, enligt Trafikverket, minska koldioxidutsläppen med 80-90 000 ton per år.

 

 

 

En stor del av Sveriges exportvärde genereras i norr. Såväl basnäringar som industriprodukter är helt beroende av effektiva transporter. Huvuddelen av Europas råvarutillgångar finns i norra Sverige.

 

 

 

Satsningar på infrastruktur, utbildning och forskning tillhör de viktigaste politiska insatserna för att skapa goda förutsättningar för ett bra näringslivsklimat, samtidigt som det blir allt viktigare med att minska koldioxidutsläppen vid transporter för att skapa en bättre miljö. För att bibehålla och utveckla den goda utvecklingen i norra Sverige krävs en målmedveten politik som skapar de bästa förutsättningarna för regionens näringsliv.

 

 
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.