Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Maudigt!…

Maud angriper alliansbröderna

MAUDIGT. Maud Olofsson gör sin kommentar till förslaget på ny S-ledare till ett angrepp på sina koalitionspartners.
 
När Dagens Nyheter ber om reaktioner på att Håkan Juholt föreslås att bli ny partiledare för Socialdemokraterna får de följande svar av näringsministern:

[Håkan Juholt] är en trevlig person, men det jag kan tycka är tråkigt är att Socialdemokraterna inte klarar av att välja en kvinna. Nu är man tillbaka i att männen styr, säger Centerledaren Maud Olofsson.

Det spelar roll för hur man bedriver politiken, framhåller hon.

Uttalandet kräver ett visst kurage av Maud Olofsson (inte bara med tanke på att Centern är sämst på kvinnlig representation i kommunala bolagsstyrelser). För det måste ju även innebära en kritik mot att Moderaterna och Kristdemokraterna aldrig någonsin haft en kvinnlig partiledare; medan Folkpartiet visserligen letts av en kvinna i 23 månader, som dock aldrig fick förtroendet att leda partiet i en valrörelse. Men visst har Centerledaren rätt i sak – att männen styr spelar roll för hur högerregeringen bedriver sin politik.

 

 

(Klippet och skuret ur Alliansfritt…rakt av)

 

Hmmm…. ;/

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Leif Danielsson

    Kristina, när skall S förnyas? I hundra år har partiet haft samma nomineringsmodell och det verkar inte vara speciellt modernt.
    S har ett ungdomsförbund som kallas SSU, med Jytte Gutestad i spetsen, en ung kvinna som är hästlängder före de gamla stofiler som styr S bakom kulisserna. Hon har inte något som helst inflytande över vad som händer inom partiet, trots att hon och hennes kolleger utgör framtiden för S.
    Samma sak kan sägas om S i V-mina, samma gamla trojka som biter sig fast, oavsett konsekvenser.
    Jag är innerligt trött på både dig och andra inom S i V-mina, som låtsas att ni är så demokratiska, men som i själv verket enbart är intresserade av att till varje pris behålla era positioner.
    Du blir säkert förvånad över att en sosse vågar vara så hädisk och dessutom stå för sina ord, men faktum är att många jag pratat med är innerligt trötta på den attityd vissa S-representanter uppvisar.
    Jag måste i ärlighetens namn, trots att jag är mycket kritisk till Maria Kristofersson, säga att hon är betydligt sakligare än majoriteten av S-debattörerna…med ett undantag…Suzanne. Vaför inte nominera henne till att bli kommunalråd, hon höjer sig över sandlådenivån. till skillnad från en del andra S-representanter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.