Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

KD och Göran Hägglund …

… , Sveriges Kommuner och Landsting vill höja frikortsgränsen för mediciner som idag är på 1800 kr till 2200 kr .

Göran Hägglund menar att eftersom summan legat still sedan 1999 så skulle det i praktiken innebära att staten subventionerar mer och mer.

Sveriges kOmuner och Landsting menar att summan 2200 kr skulle återställa nivån.

Det finns inget regeringsförslag ännu men frågan kan väckas i budgetförhandlingarna. Allt enligt Svenska Dagbladet

 Skulle detta förslag komma upp så känns det som  att man från regeringens sida lägger ner den allra sista lilla spillran av empati  och medkänsla för dom som har det sämre ställt.

 

Etiketter:

8 kommentarer

  1. Anki

    Tänker på alla utförsäkrade som fått det så mycket sämre redan nu och alla som inte får delbetala efter att apoteken såldes ut…Detta är skrämmande. Ska dom höja taket för mediciner borde dom verkligen fundera på att höja underhållsbidraget som stått stilla sen -80 talet!

  2. Ewa Larsson

    Kanske måste man kolla upp saker och ting innan man förfasar sig!!! Tänk på hjärtat:-))

    En artikel i Svenska Dagbladet häromdagen kan tolkas som att regeringen kommer att höja högkostnadsskyddet för läkemedel.
    Något sådant förslag finns inte. Men som inför varje budgetprocess kommer KD att titta på frågan. Högkostnadsskyddet har varit 1800 kronor i 12 år vilket innebär att subventionerna ökar för varje år som går. I längden är det inte hållbart med tanke på en åldrande befolkning och ökande vårdbehov. Men inför alla typer av förändringar måste man också ta hänsyn till människors ekonomiska situation och så kommer vi att göra också fortsättningsvis.

    Ha det!

  3. Kristina Norman

    Svar till Ewa Larsson (2011-03-04 10:20)
    Man kanske ska läsa vad skribenten skriver innan man tar på sig att svara i nedlåtande ordalag.:)

    ”Det finns inget regeringsförslag ännu men frågan kan väckas i budgetförhandlingarna. Allt enligt Svenska Dagbladet” skriver jag i inlägget…
    Jag menar att om detta kommer upp som förslag så har man inte tänkt färdigt… och isåfall finns det också andra ersättningar som borde ses över som en kommentar nedan framhåller… (Bidragsförskottet…)
    Det orättvisa är att det är bara fattiga, arbetslösa och pensionärer som ska betala när det är frågan om nedskärningar. Var finns medmänskligheten i det?

  4. Ewa Larsson

    Okej, Ruggis, du väljer som vanligt att tolka och tolkningsföreträdet ligger på din blogg, det medger jag, MEN,jag ville bara förtydliga att det INTE ligger förslag ÄN och ska vi då köra detta racet med nedklankning så: Vilket parti är det som nedmonterat och totalt sabbat för den som uppbär/uppbar Bostadsbidraget??? Minns med stor tydlighet att det var Ditt parti med Andnor i spetsen. Vilket parti, med röd färg, har INTE höjt barnbidrag och bidragsförskott under sista 20 åren?? Kan även där erinra mig att det var ditt parti.
    Vilket parti var det som valde att lägga barnbidraget senare än den 20:e i månaden och på så vis skapa kaos för barnfamiljerna?? Jo, nu tycks jag minnas att det också var ditt parti! DOCK valde även ni då att åtgärda detta… något/några år senare, eller…??? Och det var ju tacksamt, MEN bidragsförskottet som betalas ut har icke höjts under den tid S satt i toppskiktet!!

    Nu kan inte jag tycka att det känns speciellt spännande att dra upp eller nedgöra andra bara därför att…och därför lägger jag min nedlåtande attityd till andra saker!
    Helgen närmar sig och jag tänker må bra och njuta!!

  5. Kristina Norman

    Svar till Ewa Larsson (2011-03-04 16:51)
    Du verkar fortfarande inte förstå vad jag skriver.
    Jag skulle inte få hjärtinfarkt för att en höjning av frkortsgränsen var inte uppe som förslag ÄNNU skriver du… och jag påpekar att det faktiskt står så i mitt inlägg. Så vem är det som är nedlåtande ?
    Men …Ha en bra och trevlig helg. Det tycker jag låter som en bra ide. Det tänker jag också ha…:)

  6. Jocke

    Ska vi ha råd att ge fri sjuk- och tandvård åt personer som olagligen uppehåller sig i landet, så får vi skära ner någon annanstans. T ex där Hägglund föreslår.

  7. Kristina Norman

    Svar till Jocke (2011-03-06 08:57)
    Ja visst …( OBS!!! Djup ironi) självklart är det dom som redan har det svårt som ska betala mest om vi ska visa solidaritet och medmänsklighet…

    Varför inte lägga pengarna från tex vårdnadsbidraget istället… eller nån av de otaliga skattelättnader som de rika få ta del av …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.